25 de fotografii la care trebuie sa te uiti de doua ori pentru a le intelege
Fotografia este știința, arta și practica prin care se creeazăimagini durabile prin înregistrarea luminii sau alte radiații electromagnetice, în mod electronic, cu ajutorul unui senzor de imagine, sau chimic, cu ajutorul unui material sensibil la lumină precum filmul fotografic. Fotografia este folosită în multe domenii: știință, producție, afaceri, dar și artă, film, producții video. De asemenea, fotografia poate avea și scopuri recreative, poate fi un hobby sau un mijloc de comunicare în masă.
Uneori, cele mai bune fotografii sunt făcute atunci când te aștepți mai puțin. O combinație norocoasă de circumstanțe, puțin umor și niște creativitate pot avea drept rezultat ceva mai tare decât ce s-ar putea face în Photoshop, uneori. Iată câteva exemple de fotografii care au fost făcute la momentul potrivit:
Citeste in continuare despre…
Motive pentru care trebuie sa introduci Avocado in alimentatia ta
Avocado este rodul unui pom fructifer, prin urmare, este un fruct, dar, în funcţie de diversele tradiţii culinare, este consumat ca fruct sau ca legumă. Avocado este foarte bogat în minerale şi lucru neobişnuit pentru un fruct, în uleiuri şi vitamina E. Este consumat pentru considerabila sa valoare nutritivă, dar şi pentru fibrele conţinute şi pentru calităţile sale digestive.
Avocado conţine până la 58% lipide, 34% glucide şi 8 % proteine. Grăsimile sunt de calitate, foarte puţin saturate. Furnizează organismului vitamina B6 (piridoxină), care intervine în sinteza neurotransmiţătorilor, substanţe care permit comunicarea între neuroni.
AVOCADO: AVANTAJE PENTRU SĂNĂTATE
Bun pentru piele. Acidul pantotenic ( sau vitamina B5), prezent în cantităţi mari în avocado, implicat în metabolismul lipidelor şi al glucidelor, îmbunătăţeşte calitatea epidermei.
Avocado este, de asemenea, o sursă importantă de vitamina K (indispensabilă pentru coagularea sângelui), dar şi de cupru, oligoelement necesar pentru formarea hemoglobinei şi a colagenului. Taninuri, carotenoidă (în principal luteină) şi vitamina E, avocado conţine din belşug toţi aceşti antioxidanţi. Taninurile protejează lipidele sangvine de stresul oxidativ, vitamina E are proprietăţi antioxidante, dar şi cicatrizante, favorizând aspectul plăcut al pielii.
În plus, avocado favorizează absorbţia antioxidanţilor prezenţi în alte alimente. Astfel, s-a demonstrat că adăugând avocado la diverse alte produse culinare, creşte rata de absorbţie a carotenoidelor ( betacaroten şi licopen) din acestea din urmă. Această absorbţie sporită se datorează, se pare, materiilor grase din avocado.
Uşor digerabil. Avocado se digeră şi se asimilează uşor, fapt care permite difuzarea rapidă în organism a tuturor efectelor sale benefice.
Bogat în fibre. Cu cele 6-7 g de fibre la 100g de fruct, avocado este o bună sursă de fibre alimentare.
Maladii cardiovasculare. Cercetătorii au constat că avocado conţine cantităţi mari de fitosteroli, peste 80 mg la 100 de grame. Aceste substanţe au o compoziţie similară cu cea a colesterolului animal, dar sunt benefici pentru sistemul cardiovascular.
În general, consumul de avocado este recomandat în situaţii diverse: convalescenţă, sarcină, surmenaj, colibaciloză, afecţiuni gastrice, intestinale, hepatobiliare. Previne bolile cardiovasculare şi întăreşte sistemul imunitar, mai ales la vârstnici.
În medicina chineză este apreciat pentru efectele benefice asupra ficatului şi pentru că ajută la eliminarea mucusului, prin lubrefierea la nivelul plămânilor.
AVOCADO: BENEFICII NUTRIŢIONALE
Grăsimi sănătoase, capacitatea de dezacidifiere şi indexul glicemic scăzut, iată ce atuuri are avocado, care infirmă temerile nefondate conform cărora ar duce la creşterea în greutate.
AVOCADO: CUM ÎL ALEGEM
Cumpăraţi fructe fără pete. Chiar dacă nu este bine copt, se va maturiza în câteva zile în bucătărie, ţinut la temperatura mediului ambiant. Pentru a-i accelera coacerea, înveliţi-l în hârtie de ziar şi păstraţi-l la temperatura camerei.
AVOCADO: CUM ÎL CONSUMĂM
Avocado poate fi mâncat crud, cu un sos vinegretă sau în salate mixte. La fel de gustos este îndulcit cu zahăr pudră de calitate sau ca piure împreună cu o banană.
Citeste mai multi AICI si VIdeo