4 metode cum să scoateți mirosul neplăcut din încălțăminte!

Această problemă este cunoscută multor persoane: cizmele și pantofii îmbibă un miros neplăcut, foarte greu de îndepărtat. Totuși, se poate de făcut ceva sau trebuie să procurăm încălțăminte nouă?

Cauza mirosului neplăcut este transpirația, care se acumulează în încălțămintea dumneavoastră și devine un mediu perfect pentru bacterii. Iată de ce, sarcina principală va fi uscarea suprafeței interioare și lupta împotriva microorganismelor.

1 METODĂ
Presărați peste noapte în interiorul fiecărui papuc câte 1 lingură de substanță binecunoscută și inofensivă – bicarbonat de sodiu. Dimineață nu vă rămâne decât să-l scuturați împreună cu umiditatea îmbibată și să vă bucurați că ați scăpat de miros.

2 METODĂ
Dacă vă pare că picioarele dumneavoastră transpiră prea tare, presărați de cu seară câte 2 linguri de pudră de talc în fiecare papuc. Dimineață, frecați și tălpile dumneavoastră cu pudră de talc, iar încălțămintea o scuturați. În doar câteva zile veți observa schimbări.

3 METODĂ
Pentru cizme și botine de toamnă se recomandă folosirea frunzelor uscate de lavandă și salvie. Ele au efect deodorant și antimicrobian, dacă le puneți în interiorul încălțămintei și o scoateți să se aerisească, de exemplu, la balcon.

4 METODĂ
Uleiurile esențiale de lămâie, ienupăr și arbore de ceai combat foarte bine mirosurile și bacteriile. Picurați puțin ulei pe tălpile interioare și aplicați câteva picături pe picioarele curate înainte de a merge la culcare.

Pentru ca pe viitor mirosul să nu mai apară, încercați să asigurați încălțămintei aerisirea necesară. Dacă este posibil, schimbați pantofii în timpul zilei și încercați să nu purtați aceeași pereche de încălțăminte zilnic. Spălați periodic tălpile interioare sau schimbați-le. De asemenea, puteți achiziționa tălpi speciale antibacteriene și să le puneți peste cele simple.

Mult spor!

Citeste si despre..

Cu cât omul este mai inteligent, cu atât îi este mai dificil să-și găsească fericirea. Am aflat, în sfârșit, care este cauza!

Știința ne explică totul.

Un partener iubitor, o familie frumoasă, un loc de muncă bun deseori nu sunt suficiente, din anumite motive, pentru ca o persoană inteligentă să nu se simtă singură, nefericită și rătăcită afirmă Humanity Thinking.

Ernst Hemingway scria:

„Fericirea oamenilor inteligenți este lucrul cel mai rar pe care l-am întâlnit vreodată”.

Există 6 motive principale pentru care fericirea este o raritate în viața oamenilor inteligenți:

1. Analizează în mod constant totul.

Persoanele cu un coeficient IQ ridicat tind să analizeze prea mult ceea ce li se întâmplă în viață și în jurul lor. De-a lungul timpului acest lucru le epuizează, mai ales dacă reflecțiile lor se soldează cu niște concluzii dezamăgitoare.

Ați auzit vreodată expresia: “ignoranța este bună”? Este adevărată: cu cât mai puțin înțelegeți, cu atât sunteți mai lipsiți de griji și mai fericiți.

Faptul că înțelegeți clar adevărata esență a oamenilor și cauzele acțiunilor acestora nu vă aduce fericirea. De aceea dezamăgește absolut tot ce se întâmplă în această lume.

Nemaivorbind de sentimentele provocate de reflecțiile asupra temelor eterne despre existența noastră: catastrofele globale și dilemele vieții care nu au soluții.

2. Au standarde foarte înalte.

Oamenii inteligenți știu exact ce-și doresc și nu acceptă, sub nici o formă, mai puțin. Aceasta înseamnă că le este mult mai greu să se simtă mulțumiți de realizările lor, de relațiile cu partenerii, cu prietenii sau cu colegii.

În plus oamenii cu mintea strălucitoare au adesea viziuni idealiste asupra lumii. Prin urmare, atunci când se confruntă cu o realitate brutală, acolo unde rezistă doar cei îndrăzneți și descurcăreți, ei simt o dezamăgire profundă.

3. Sunt prea exigenți cu sine înșiși.

O altă cauză din care oamenii inteligenți nu pot fi fericiți este că sunt prea exigenți cu ei înșiși. Și nu este vorba doar de realizări și de eșecuri. Oamenii foarte inteligenți și profunzi își analizează constant comportamentul și găsesc mereu ce să-și reproșeze.

Se întâmplă uneori că sunteți deja în pat și aproape că adormiți când vă amintiți brusc de o anumită situație (care, probabil, s-a întâmplat vara trecută, sau, în cel mai bun caz, acum o lună), când nu ați procedat așa cum ar fi trebuit sau cum v-ați fi dorit. Și imediat somnul dispare!

Toate acestea cauzează sentimente de vinovăție, de nemulțumire față de sine și alte emoții negative, cu care, din păcate, fericirea nu se împacă. Continuarea eset AICI

CITEȘTE ȘI