4 retete vindecatoare cu nuci pentru boli de stomac, pancreas, cancer si viermi intestinali

Nuca este un aliment delicios care are si niste calitati terapeutice de invidiat. Iata trei preparate medicinale pe baza de nuci:

Siropul din coji de nuci. Este un intaritor excelent si totodata un leac pentru bolile de stomac. Aveti nevoie de trei pumni de coji verzi de nuca proaspat adunate, taiate marunt.

Acestea se fierb zece minute intr-un litru de apa, in care se pun si trei cuisoare aromate. Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se amesteca impreuna cu un kilogram de zahar tos.

Se toarna in sticle de culoare inchisa si se ia de trei ori pe zi cate o lingurita, dupa mesele principale.

Macerat din nuci verzi. Nucile verzi se taie cu un cutit de inox pe un fund de lemn, se pun intr-un borcan dupa ce au fost amestecate in prealabil cu zahar.

Abia dupa trei zile se adauga tuica (pentru adulti – 250 ml la fiecare zece nuci, pentru copii – 250 ml la fiecare 20 de nuci). Se macereaza inca doua saptamani, apoi se strecoara.

Se administreaza pentru vindecarea bolilor ce apar pe tractul digestiv, dureri de stomac si pancreas cu zece minute inainte de masa.

Doza pentru adulti este de o lingura, iar pentru copii, o lingurita.

Tinctura de nuci. Luati 20 de nuci verzi, pe care le pisati si le puneti intr-un borcan de trei litri cu tuica. Se inchide vasul etans, pentru a evita evaporarea alcoolului. Se lasa la soare timp de 40 de zile, agitandu-se zilnic.

Se strecoara printr-un dres fin, se stoarce bine si se pastreaza in sticla de culoare inchisa la frigider.

Se foloseste pentru tratarea cancerelor, dar si pentru toate tipurile de helmintiaze (viermi intestinali). Doza pentru adulti este de o lingura, iar pentru copii, o lingurita.

Alifia din frunze de nuc. Se prepara din 15 g frunze maruntite, care se macereaza timp de 7 zile in 100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei.

Apoi, vasul in care se afla acest amestec se pune pe bain-marie si se lasa timp de 3 ore, la foc mic. Se strecoara lichidul prin tifon sau panza, i se adauga 15 g ceara de albine, se mai tine inca 30 minute pe baia de apa si apoi se face omogenizarea. Alifia e buna de pus pe rani.

Principalele beneficii

• Diminueaza nivelul de stres. Durerile de cap, stresul, starile nervoase pot fi diminuate cu ajutorul nucilor.

• Reduc colesterolul „rau”. Cercetarile oamenilor de stiinta au aratat ca nucile prezinta un efect pozitiv asupra inimii, in principal datorita continutului de grasimi nesaturate, al potasiului si al magneziului.

In felul acesta, nucile sunt benefice pacientilor care au probleme cu hipertensiunea arteriala.

De asemenea, cercetari recente arata ca nucile reduc nivelul colesterolului LDL din sange. Un consum constant de nuci poate duce la prevenirea atacului cerebral.

• Previn cancerul mamar. Fiind bogate in acizi grasi Omega 3, in antioxidanti, polifenoli si fitosteroli, nucile previn aparitia cancerului mamar.

• Reduc durerile reumatice. Aplicate extern, cataplasmele cu frunze de nuc au rolul de a diminua durerile reumatice.

• Scad glicemia. Pacientii cu diabet pot consuma nuci care nu numai ca sunt satioase si gustoase, dar au si un efect de scadere a glicemiei.

• Adjuvant in afectiunile tiroidiene. Prin continutul bogat de iod, nucile sunt recomandate pacientilor diagnosticati cu afectiuni asociate glandei tiroide.

• Au un puternic efect antioxidant. Consumul de nuci este benefic pentru reducerea inflamatiilor.

• Cresc fertilitatea in cazul barbatilor. Sunt studii care sustin ca miezul de nuca are rolul de a creste calitatea spermei.

• Cresc capacitatea de concentrare. De aceea, mai ales in perioadele stresante si aglomerate,

este indicat ca elevii sau studentii sa consume nuci amestecate cu miere de albine, fiindca nucile au darul de a stimula capacitatea de memorare si de concentrare.

• Reduc pofta de mancare. Nucile produc senzatia de satietate si reduc pofta de mancare, ajutand doamnele sa-si mentina greutatea corporala.

• Redau frumusetea pielii. Nucile au un rol benefic si in cazul sanatatii pielii, fiind de ajutor

pacientilor care prezinta diferite eczeme sau micoze.

sursa:radiosimplu.ro

CITEȘTE ȘI