6 modalități de a trata copilul cu ajutorul unei tehnici antice, fără medicamente

Este nevoie de 5 minute și cunoștințe elementare în reflexoterapie.
Reflexologia este o arta antică prin care se urmărește vindecarea unor boli prin folosirea anumitor reflexe. Aceasta este o alternativă naturală pentru medicamente și este potrivită pentru copii și, mai ales, pentru bebeluși.

Iată 6 modalități de a ajuta un copil. Reflexologii spun că, înainte de începerea masajului, este necesar să relaxăm și să încălzim piciorușul cu o baie caldă.
1.Cefalee și durere de dinți.
Sugarii au adesea dureri de cap și dureri de dinți. Dacă vedeți că bebelușul suferă, masați vârfurile degetelor de la picioare! Acest masaj se poate face, de asemenea, în timpul somnului.

2.Durerea de nas.
Durerea din nas este neplăcută pentru adulți, dar pentru bebelușii care o experimentează pentru prima dată, aceasta este un adevărată chin. Pentru a calma durerea, masați baza degetelor de la picioare. Nu apăsați tare.

3.Piept.
Dacă bebelușului i se încordează pieptul sau simte disconfort, masați picioarele chiar sub degete și deasupra. Nu forțați foarte tare. Faceți mișcări circulare pentru a scapa de umflătura și a salva copilul de o tusă eventuală.

4.Durerea de stomac.
Când copilul suferă de o durere de stomac, spasme și o întârziere a respirației, masați la mijlocul piciorului, chiar unde începe arcul. Această zonă este asociată cu plexul solar – centrul nervului dintre stomac și plămâni.

5.Durerea abdomenală (de sus și de jos).
Pentru constipație, arsuri la stomac și indigestie, masați zona dintre mijloc și călcâi.

6.Bazinul.
Uneori, sugarii cresc mai repede în unele părți ale corpului decât în ​​altele și, prin urmare, au adesea dureri la nivelul bazinului. Pentru a elimina această problemă, masați călcâiul!

Amintiți-vă: reflexologia este concepută numai pentru a ușura durerea simptomatică. În cazul unor anomalii grave, consultați un medic!

sursa: eushtiu.com

CITEȘTE ȘI