8 semne clare că nu ai lângă tine sufletul pereche și cum trebuie să ieși din asemenea relație

Dacă ai îndoieli cu privire la compatibilitatea cu partenerul, este timpul pentru o analiză detaliată a relaţiei tale. Nu mai ignora semnalele de alarmă şi ia decizia cea mai potrivită cu privire la viitorul relaţiei tale. Iată cele mai importante 8 semne care îţi arată că nu ţi-ai ales bine partenerul.

Faptul că nu îți poți închipui viitorul alături de partenerul actual nu este întotdeauna un semn potrivit, dar există alte semne mai bune care îți arată că relația ta poate suferi o problemă de compatibilitate.

Simți că nu poți fi tu însăți cu el

Atunci când momentele petrecute alături de partener sunt marcate de un efort activ din partea ta de a-i fi pe plac, există cu siguranță o problemă de compatibilitate. Dacă te ascunzi și nu poți fi sinceră cu el atunci când îți dorești acest lucru, de teamă că l-ai putea supăra, poate că nu este bărbatul potrivit pentru tine.

Nu te simți respectată

Respectul are un rol fundamental în orice relație de cuplu reușită. Când partenerul te ia peste picior în mod constant și îți respinge toate ideile cu un zâmbet superior, relația este complet dezechilibrată și poate necesita eforturi prea mari pentru a continua în mod pozitiv pentru amândoi.

Ești nefericită

Multe femei au așteptări nerealiste de la dragoste. Partenerul potrivit nu îți rezolvă toate problemele, dar atunci când ești nefericită în mod constant și totul merge bine în afara relației, ai o problemă. Dacă te simți nefericită mai ales atunci când petreci timp cu partenerul, el ar putea fi cauza.

Își pierde rapid răbdarea cu tine

Niciun cuplu fericit nu se poate lăuda că nu a avut vreo ceartă de-a lungul relației. Există însă și situații în care tu nu vrei să te cerți, dar partenerul își pierde rapid răbdarea cu tine și pornește un conflict pe care tu nu ți-l dorești.

Lipsa de răbdare și considerație față de tine poate indica și faptul că nici el nu este prea fericit alături de tine. Din păcate, această problemă se agravează în timp și nu se rezolvă niciodată de la sine.

Ești complet diferită față de partener

Puține cupluri au compatibilitate completă în gusturi și activități, dar este important să existe o bază comună pe care puteți construi împreună. Dacă vă plac filme diferite, muzică diferită, activități diferite și chiar mâncare complet diferită, problemele de compatibilitate ar putea fi prea mari.

Compatibilitatea este importantă, dar dincolo de ea, cea a valorilor este cea mai prețioasă într-o relație.

Te simți ușurată când ești departe de el

Te uiți tristă la telefon când te sună și nu vrei să răspunzi? Dacă momentele cele mai fericite din relația ta sunt cele în care sunteți departe unui de altul și te simți ușurată când nu este lângă tine, nu ți-ai ales bine partenerul.

Negi în mod voit adevăruri

Chiar dacă partenerul tău corespunde tuturor dorințelor tale „pe hârtie”, asta nu înseamnă și că este bărbatul lângă care ești cea mai fericită.

Când te ascunzi de tine însăți și negi lucruri despre care știi că sunt adevărate, poate că este timpul să cauți un alt partener.

Instinctul îți spune că faci o greșeală

Odată ce ai analizat toate detaliile și tot nu știi dacă partenerul este cel mai potrivit pentru tine, ai încredere în propriul instinct. De multe ori, acesta poate fi elementul crucial care te ajută să iei cea mai bună hotărâre în plan emoțional atunci când ai epuizat analiza argumentelor.

CITEȘTE ȘI