838 de morţi și 6528 noi cazuri de coronavirus în Spania. Cel mai mare număr de decese într-o singură zi în această ţară

Autoritățile spaniole au raportat 838 de decese noi provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă, din păcate, un număr record de decese provocate într-o singură zi.

Au fost raportate cu șase decese în plus față de ziua de ieri, când fuseseră raportate doar 832 de decese provocate de coronavirus.

Conform El Pais, Spania a ajuns la 6.528 de decese provocate de coronavirus, fiind a doua cea mai afectată țară din lume, din acest punct de vedere, după Italia.

Au fost raportate și peste 6.500 de infectări noi cu coronavirus, Spania ajungând în acest moment la un total de 78.797 de infectări cu coronavirus, aproape la fel de multe cât China, țara din care a izbucnit epidemia de coronavirus în urmă cu mai multe luni.

14.709 dintre spaniolii infectați cu coronavirus s-au vindecat până acum, în timp ce 4.907 pacienți au fost internați la Terapie Intensivă, în stare gravă sau critică.

Cifrele alarmante au făcut ca autoritățile spaniole să decidă suspendarea tuturor activităților care nu sunt esențiale cel puțin până pe 9 aprilie, urmând ca angajații să rămână izolați în  casele lor. sursa

CITEȘTE ȘI