Desertul delicios cu cremă și biscuiți, gata cât ai clipi!

Cand am pofta de ceva dulce, fac rapid un tort de biscuiti. Mi se pare delicios si foarte usor de facut.

INGREDIENTE

Pentru o tava de 23×23:

60 de biscuiti Petit Beurre

Crema:

1 l lapte
5 galbenusuri
7 linguri de zahar brun sau tos
6 linguri amidon
esenta de vanilie

Decor(optional):

ciocolata razuita
capsuni

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu biscuiti si crema de vanilie:

Crema:

Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste.

Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam pana cand amidonul este incorporat complet.

Adaugam restul de lapte si dam craticioara pe foc mic.

Amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Inchidem focul si adaugam esenta de vanilie.

Lasam crema sa se raceasca, apoi asamblam tortul.

Asamblare:

Inr-o tava patrata sau dreptunghiulara(eu am avut una patrata de 23×23) imbracata cu folie alimentara, punem un strat de biscuiti(daca aveti altfel de biscuiti, cum sunt cei populari, ii puteti insiropa cu putin lapte, eu i-am lasat asa si s-au inmuiat destul de bine de la crema), peste biscuiti adaugam un strat subtire de crema, apoi peste crema inca un strat de biscuiti si inca unul de crema.

Continuam asa pana cand terminam biscuitii si crema.

Mie mi-au iesit 5 straturi de biscuiti si 4 de crema.

Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi rasturnam tortul pe un platou.

Decorul va apartine.

Citeste si despre..

Pizza cum nu ai mai mâncat – Trebuie să amesteci totul și să dai 20 minute la cuptor

Pizza în doar 20 minute – Se amestecă totul și se trimite la cuptor – Mâncarea pregătită acasă este întotdeauna cea mai gustoasă, nu-i așa? În pregătirea ei, pe lângă toate ingredientele de calitate și naturale pe care le folosim, punem și foarte mult suflet…

De regulă, atunci când aleg să pregătească o pizza acasă, gospodinele acordă o atenție deosebită calității și prospețimii produselor pe care le folosesc… De aceea, există întotdeauna diferențe mari între pizza făcută acasă și pizza servită sau comandată de la restaurant….

Mai mult decât atât, acasă puteți pregăti un aluat gustos – aluatul preferat – adăugați în el toate ingredientele care vă plac și care vă fac bine, care nu dăunează sănătății voastre…

Vrem să vă arătăm astăzi o rețetă simplă și delicioasă pentru pizza la cuptor, gata în timp record… Pentru a pregăti o pizza în doar 20 minute, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

200 grame făină
250 ml lapte
3 ouă
250 grame salam (sau alt mezel – poti renunța la el pentru varianta vegetariana)
250 grame cașcaval (poți folosi telemea, feta sau mozzarela)
orice tip de legume vrei sa folosești

Cum se prepară?

Spălați și curățați bine ciupercile, apoi tăiați-le felii. Tăiați salamul cubulețe și dați cașcavalul prin răzătoare.

Amestecați într-un vas laptele cu ouăle și făina. În aluatul obținut, adăugați toate ingredientele.

Turnați aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt, unsă cu puțin ulei (repartizat uniform pe întreaga suprafață).

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, timp de 20 minute.

Folosind această rețetă puteți pregăti cea mai delicioasă și rapidă pizza. Puteți să înlocuiți ingredientele noastre cu ingredientele voastre preferate… Aveți nevoie doar de 20-25 minute și… deliciul culinar este gata!

Probabil nu ați mâncat niciodată o pizza mai rapidă și mai gustoasă decât aceasta!

Citeste si despre..

Vor învia chiar și plantele uscate. Cea mai eficientă soluție

Toată lumea are măcar un ghiveci cu plante în casă, așa că acest truc simplu, dar foarte util, va fi de mare ajutor pentru oricine. Așadar, dacă și tu ai plante în casă, cu siguranță ți s-a întâmplat ca una din ele să se ofilească sau să moară, chiar dacă ai avut grijă de ea.

Dacă nu sunt udate atunci când trebuie sau sunt așezate într-un loc nepotrivit în casă, plantele încep să se usuce. Cu toate acestea, este bine să nu arunci plantele, pentru că există soluții pentru a le readuce la viață. Trebuie să știi că există trei ingrediente simple care pot ajuta orice plantă uscată să își revină complet.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a salva o plantă uscată:

o coajă de banană

jumătate de cană de zat de cafea

coaja de la două ouă

Cum trebuie să procedezi

Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele foarte bine cu ajutorul unui blender și să adaugi puțină apă. După care, acest amestec obținut trebuie să îl pui la pământul plantei. În foarte scurt timp, vei observa că planta își va reveni la viață, datorită nutrienților care se găsesc în această soluție naturală.

Citeste si despre..

Un remediu natural pentru curățirea Ficatului, ai nevoie de doar 2 zile

Ficatul este un organ foarte important care are o funcționalitate vastă în organismul nostru și de care trebuie să avem o grijă aparte! Pentru asta trebuie să știm să ne curățim ficatul într-un mod corect și fără a dăuna organismului!
Pe lângă celelalte funcții ale ficatului, care sunt la fel de importante pentru noi, acesta este un aparat care elimină toxinele din corpul nostru și substanțele nocive. Este extrem de important să curățim ficatul ori de câte ori avem această posibilitate, iar pentru asta noi ți-am pregătit o rețetă foarte bună!

AI NEVOIE DE DOAR 2 ZILE ȘI DE DOAR 2 INGREDIENTE: APĂ ȘI STAFIDE NEGRE! O mână de stafide este suficientă pentru cura dată. Este nevoie să le speli bine și să le fierbi în circa 3 pahare de apă timp de 2-3 minute.

După această procedură, le scoatem de la fiert și le punem într-un vas timp de o zi, iar după asta sunt gata pentru consum! Timp de două zile veți consuma aceste stafide înainte de micul dejun.

Dacă doriți un rezultat mai bun, atunci continuați cura timp de 7 zile! Este o metodă ieftină și simplă pentru curățarea ficatului, iar cel mai important este faptul că folosim doar produse naturale! Încercați această rețetă neapărat!

Multe gospodine îşi amintesc de aceste fructe dulci doar de sărbători, când le folosesc la cozonaci însă, deşi au o utilitate aparent banală, cu aspect bătrânicios şi o textură uscată, stafidele sunt o alternativă sănătoasă, plină de beneficii pentru întregul organism şi pot fi consumate şi ca atare, în locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahăr şi aditivi extrem de nocivi.

Stafidele au efecte pozitive nu doar în problemele de natură gastrointestinală sau în constipaţie. Să descoperim 10 motive pentru care este bine să introducem stafidele cât mai des în regimul alimentar:

BUNE PENTRU DIGESTIE: Stafidele consumate zilnic sunt un adevărat “pansament” pentru stomac, deoarece acestea conţin o cantitate mare de fibre şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au uşor efect laxativ şi previn constipaţia, dar ajută şi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp.

REDUC ACIDITATEA
Stafidele sunt resurse importante de potasiu şi magneziu, elemente care ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a eliminării toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace.

AMELIOREAZĂ SIMPTOMELE ANEMIEI: Conţinutul bogat de fier şi complexul de vitamina B pe care îl conţin stafidele ajută la ameliorarea anemiei, iar cuprul stimulează producerea de celule roşii din sânge, celule cu rol extrem de important, şi anume cel de a transporta oxigenul către ţesuturi.

AU EFECT ANTICAN,.CERIGEN: Un antioxidant numit catehină prezent în stafide ajută la protejarea împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori şi cancer de colon.

TRATEAZĂ INFECŢIILE
Stafidele deţin fitonutrienţi polifenolici, cunoscuţi ca şi antioxidanţi cu efect antiinflamator. De asemenea, aceştia au proprietăţi antibacteriene şi ajută la reducerea febrei şi distrugerea bacteriilor şi virusurilor, astfel încât ne protejează de răceli sau alte viroze respiratorii, prin întărirea sistemului imunitar.

MĂRESC LIBIDOUL: Consumul de stafide este indicat şi pentru viaţa amoroasă. Aceste fructe conţin un aminoacid numit arginină, care are potenţial de mărire a libidoului şi care sporeşte senzaţia de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru bărbaţi, în tratamentul disfuncţiilor erectile, dar şi ca energizant. Există chiar şi o practică straveche, precum cea din India, unde mirilor le este oferită o cană cu lapte, stafide şi şofran în noaptea nunţii, pentru ca aceasta să fie una…de neuitat pentru ambii parteneri.

BUNE PENTRU OCHI: Antioxidanţii din stafide protejează vederea de radicalii liberi, care pot slăbi acuitatea vizuală şi care pot creşte riscul de afecţiuni oculare degenerative cum este cataracta. Stafidele sunt o sursă bună de vitamina A şi betacaroten, care sunt de asemenea excelente în protejarea ochilor.

PROTEJEAZĂ ÎMPOTRIVA CARIILOR: Stafidele conţin acid oleanoic, substanţă esenţială pentru păstrarea sănătăţii dinţilor. În plus, antioxidanţii cu rol antibacterian împiedică dezvoltarea bacteriilor din cavitatea orală, iar calciul previne deteriorarea dinţilor.

CRESC POFTA DE MÂNCARE: Dacă doreşti cu disperare să mai pui câteva kilograme, atunci stafidele trebuie să devină cele mai bune prietene ale tale. Introdu-le în alimentaţie pentru că sunt bogate în fructoză şi glucoză, elemente care îţi vor da multă energie, dar care ajută şi la creşterea apetitului, ajutându-te în acelaşi timp să iei în greutate fără să acumulezi colesterol “rău” în organism.

AJUTĂ LA ÎNTĂRIREA SISTEMULUI OSOS: Cantitatea mare de calciu din stafide este benefică pentru dezvoltarea şi menţinerea unui sistem osos rezistent atât la copii, cât şi la adulţi.

CITEȘTE ȘI