Această prăjitură este un vis Chiar așa se numește, vis! Este gata în 5 minute, fără coacere!

Incredibil, dar adevarat! ACESTE PRAJITURI pot devenit un desert foarte, foarte simplu de facut.

Nu trebuie sa folosesti cuptorul sau aragazul ca sa faci niste eclere cremoase si vanilate, care pastreaza savoarea mult mai complicatei retete clasice.

Trebuie doar sa tii cont ca prajitura trebuie sa petreaca niste ore bune la rece. Iata cat de simplu este sa prepari eclere fara coacere

Ingrediente

– 1 pachet de biscuiti graham (450 de grame)

– crema de vanilie (200 de grame. Poti folosi crema de vanilie la plic sau o poti prepara acasa, dar in acest caz va trebui sa folosesti aragazul)

– 1 litru lapte

– 220 de grame frisca

Pentru glazura:

– 3 linguri cacao

– 300 grame zahar pudra

– 3 linguri unt

– 3 linguri lapte caldut

Mod de preparare:

Crema: Amesteca praful de vanilie si laptele cu mixerul pana cand obtii crema. In crema de vanilie adauga si frisca.

Glazura: Amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza si compozitia are o textura fina. Daca vrei ca stratul de glazura sa fie mai gros poti sa mai adaugi zahar pudra.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pune un strat de biscuiti graham, apoi pune jumatate din cantitatea din crema de vanilie.

Peste stratul de crema pune urmatorul strat de biscuiti, pune restul cremei si inca un strat de biscuiti.

Ultimul strat va fi cel de glazura de ciocolata.

Pune prajitura ecler la rece, cel putin 8 ore inainte de a o servi.

 

 

Citeste Si

Bezele simple de casa, din 4 ingrediente

De ce sa le cumperi din magazin, cand le poti avea proaspete, facute in casa. Bezelele de casa se fac din 4 ingrediente simple, iar prepararea nu dureaza mai mult de 15 minute.

NGREDIENTE

4 albusuri
200 g zahar
1 lingura zeama de lamaie

esenta de vanilie (optional)
colorant (optional)

MOD DE PREPARARE:
1. Bate albusurile la viteza mica, pentru 2-3 minute, impreuna cu zeama de lamaie. Odata ce au inceput sa devina spuma, adauga zaharul in cantitati mici, treptat.

2. Dupa ce ai adaugat tot zaharul, iar albusul devine lucios si ferm, verifica daca e gata luand putin albus intre degetul mare si cel aratator. Daca inca are granule de zahar, compozitia mai trebuie mixata.

3. Cand zaharul s-a topit complet, adauga putina esenta de vanilie si/sau colorant. Pune compozitia intr-un pos si formeaza bezelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.

4. Da bezelele la cuptor pentru 2-2:30 ore, la 90 de grade, sau pana cand devin ferme, fara a-si schimba insa culoarea vreun pic si le poti indeparta cu usurinta de pe hartia de copt.

Sfaturi utile

✽ Daca vrei sa imbogatesti gustul bezelelor simple, le poti servi cu sos de ciocolata sau caramel, cu fructe sau alaturi de inghetata.

✽ Daca preferi bezelele colorate, e suficient sa folosesti cateva picaturi de colorant alimentar.

CITEȘTE ȘI