Acesta e satul din Romania unde nu exista carciuma, dar romanii nu distribuie asta! In schimb, drumurile sunt asfaltate si exista internet gratuit. Uite ce au reusit sa faca satenii aici, e unic in tara

Satul Limba din judetul Alba este unic in tara, deoarece ofera un exemplu despre cum oamenii pot colabora astfel incat comunitatea sa functioneze cum trebuie.

 

Satul este cunoscut pentru investitiile realizate cu ajutorul fondurilor europene.

Drumurile sunt asfaltate, exista o pista pentru biciclete si internet wireless gratuit.

 

Oamenii pun mana de la mana si repara singuri biserica, podurile si ii ajuta pe cei nevoiasi.

 

In anul 2007 s-a infiintat asociatia „Limbenii”, care se ocupa de tot.

Recomandat pentru tine: ATENTIE! Mesajul Poliţiei Române pentru toți utilizatorii de Facebook, Distribuiti prieteniilor sa afle si ei !

In fiecare luna, 130 de familii doneaza cate 5 lei pentru comunitate.

 

De asemenea, din banii stransi sunt ajutati si cei nevoiasi.

Recomandam sa citesti si: Horoscop zilnic 15 martie 2018. Zodia care va primi vești bune din toate direcțiile

Se cumpara medicamente, iar copiii sunt trimisi in tabere.

 

Un om de afaceri a vrut sa deschida un bar in sat, insa locuitorii nu au fost de acord.

 

Daca iti iubesti tara Distribuie acest articol prieteniilor sa afle si ei ca nu e asa cum pare la televizor.

Sursa

Poate te intereseaza si sa citesti despre Romania

România este un stat situat în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre.[7] Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafața Deltei Dunării și partea sudică și centrală a Munților Carpați. Se învecinează cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord și est și Republica Moldova la est, iar țărmul Mării Negre se găsește la sud-est.

De-a lungul istoriei, diferite porțiuni ale teritoriului de astăzi al României au fost în componența sau sub administrația Daciei, Imperiului Roman, Imperiului Otoman, Imperiului Rus și a celui Austro-Ungar.

România a apărut ca stat, condus de Alexandru Ioan Cuza, în 1859, prin unirea dintre Moldova și Țara Românească, păstrând autonomia și statutul de stat tributar față de Imperiul Otoman, pe care-l aveau cele două principate. A fost recunoscută ca țară independentă 19 ani mai târziu. În 1918, Transilvania, Bucovina și Basarabia s-au unit cu România formând România Mare sau România interbelică, care a avut cea mai mare extindere teritorială din istoria României (295.641 km2).

În ajunul celui de-al Doilea Război Mondial (1940), România Mare, sub presiunea Germaniei naziste, a cedat teritorii Ungariei (nord-estul Transilvaniei), Bulgariei (Cadrilaterul) și Uniunii Sovietice (Basarabia, Herța și Bucovina de nord). După abolirea dictaturii lui Antonescu la 23 august 1944 România s-a retras din alianța cu Puterile Axei, trecând de partea Puterilor Aliate (Anglia, Statele Unite, Franța și Uniunea Sovietică). Prin Tratatul de pace de la Paris semnat la 10 februarie 1947, din teritoriile cedate ale fostei Românii Mari a recuperat Transilvania de Nord.

După înlăturarea regimului comunist instalat în România (1989) și după destrămarea Uniunii Sovietice (1991), statul a inițiat o serie de reforme economice și politice. După un deceniu de probleme economice, România a introdus noi reforme economice de ordin general (precum cota unică de impozitare, în 2005) și a aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007.

 

CITEȘTE ȘI