Aceste plante sunt „bombe de oxigen” și distrugătoare de toxine – cel puțin una ar trebui s-o ai în casă!
Atunci când ne decorăm casa cu mobilă nouă sau cu noi obiecte de înfrumusețare, de obicei, nu ne gândim că acestea ar putea să schimbe calitatea aerului din cameră.
Asta se întâmplă din cauza substanțelor eliminate de lucrurile noi. Electrocasnicele, podeaua laminată, linoleumul și chiar șervețelele de hârtie pot conține formaldehide.
Însă nu este totul atât de grav! La purificarea aerului te pot ajuta anumite plante. Iată care sunt ele.
Aloea
Este o plantă care produce foarte mult oxigen. Iar pentru asta ea absoarbe dioxidul de carbon, monoxidul de carbon și formaldehidele. O singură plantă de aloe are aceeași capacitate de curățare cât 9 purificatoare de aer.
Ficusul
Este o plantă foarte ușor de îngrijit pentru că nu necesită multă lumină. Este un inamic aprig al formaldehidei. Însă fii precaut cu ea, dacă ai copii mici sau animale, pentru că frunzele sale sunt otrăvitoare.
Hedera Helix
Este planta pe care trebuie s-o aibă fiecare în încăpere. Ea distruge 60% de toxine timp de 6 ore.
Chlorophytum
Această plantă poate să realizeze fotosinteza și la o lumină minimă. Ea absoarbe din aer toxine precum formaldehida, stiernul, monoxidul de carbon și benzina. O singură astfel de plantă poate să purifice aerul de pe o suprafață de 200 de metri pătrați.
Sansevieriya
Această plantă este practic imposibil de distrus, de aceea e perfectă pentru casă. Ea este foarte stabilă și necesită puțină lumină pentru fotosinteză. Ea la fel distruge toxine și e recomandată pentru dormitor, deoarece elimină mult oxigen noaptea.
Spathiphyllum
Ea face față oricăror substanțe chimice din aer. Această plantă filtrează formaldehida și tricloretilena.
BONUS
Acest fruct este mult mai puternic decât Lămâia – O boabă echivalează cu 20 de portocale
Probabil ca ai vazut si tu prin hipermarketuri sau pe la plafar agrise, in general agrise uscate. Agrisa Indiana apartine grupului cu cele mai faimoase plante din medicina.
Pentru mai bine de 500 de ani, indienii au folosit acest fruct miraculos.
Ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si are proprietati de reintinerire a organismului. Este de culoare galbena sau verde si poate ajunge pana la 18 metrii. Aceasta planta nu este utilizata doar de indieni, ci si de popoarele din intreaga lume, avand un gust dulce-acrisor, piperat si amar in acelasi timp.
1 agrisă = 20 de portocale
Daca masuram 100 g de agrise proaspete, reprezinta echivalentul a 470-680 mg de vitamina C. Oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca acest fruct este cel mai puternic antioxidant din lume.
Cu totii stim de ce vitamina C este atat de importanta. Ajuta la indepartarea radicalilor liberi, intareste sistemul osos, sistemul imunitar, curata vasele de sange si produce leucocite.
Acest fruct nu contine doar vitamina C, in el se gasesc si flavonoide, tanin si minerale. Agrisa ajuta si la eliberarea de tuse, va scapa de durerile de gat si de alte probleme respiratorii, inclusiv astm si bronsita.
Ce beneficii aduc sănătății agrisele?
- Agrisele au un usor efect diuretic datorita continutului bogat de apa – urinarea ajuta ca organismul sa elimine toxinele si excesul de sare, apa si acid uric
- Agrisele mentin rinichii sanatosi si previn infectiile urinare si uterine
- Agrisele protejeaza organismul impotriva radiatiilor
- Agrisele ajuta in cazul tusei cronice din perioada copilariei, datorate tuberculozei sau astmului alergic
- Agrisele au proprietati antibacteriene, sprijina organismul in lupta impotriva infectiilor, sustinand sistemul imunitar, ceea ce va creste rezistenta la boli.
- Agrisele stimuleaza grupul izolat de celule care secreta insulina, reducand astfel glicemia in cazul pacientilor ce sufera de diabet – se recomanda consumul sucului de agrise cu un varf de turmeric de doua ori pe zi inainte de masa.
- Agrisele intaresc muschii inimii, fiind bogate in antioxidanti, antocianine, flavonoide, potasiu etc.
- Agrisele se folosesc sub forma de tratament impotriva acneei, roselilor si a multor alte inflamatii.
- Agrisele refac fibra capilara. Amestecati pudra de agrise cu putina apa si lasati 60 de minute, dupa care aplicati prin masare la nivelul scalpului pentru a reface fibra capilara, pentru a hidrata si a-i da parului stralucire si vitalitate. Lasati sa actioneze timp de 30 de minute pana la o ora, dupa care clatiti.
- Agrisele ajuta in cazul durerilor stomacale. Durerile abdominale, diareea, voma, crampele, infectiile si
- CITESTE MAI MULT AICI