Actrița din ”Pe aripile vântului” strălucește la cei 102 ani

Câștigătoare a două premii Oscar, ultima supraviețuitoare din distribuția celebrei pelicule, ”Pe aripile vântului” are acum 102 ani. Da, vorbim despre Olivia de Havilland!

Una dintre actrițele cu cel mai mare succes la Hollywood s-a retras din cinematografie în urmă cu 30 de ani și este cea mai în vârstă persoană distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic, distincție primită înaintea aniversării a 101 ani.

loading...

A jucat în peste 50 de fime în cariera ei iar într-un interviu acordat recent, actrița s-a declarat extrem de mândră de realizările ei. Iar la 102 ani, încă face concurență reginelor frumuseții din ziua de astăzi.

A jucat în multe filme, însă cel care a consacrat-o și care i-a înscris numele în lista monștrilor sacri ai Hollywood-ului este rolul din Pe aripile vântului, producție iconică a cinematografiei americane, film care nu lipsește din colecția niciunui cinefil. În anul 1939, Olivia de Havilland era aplaudată, la premiera faimoasei ecranizări a romanului lui Margaret Mitchell, de 300.000 de oameni, record greu de egalat. Acum, ea este singura supraviețuitoare dintre colegii ei de platou, iar unicul actor cu care ar putea să mai depene amintiri din acea perioadă este Kirk Douglas, mai tânăr cu doar 6 luni ca ea…

Ultima divă a vremurilor de aur din Cetatea Filmului, actrița Olivia de Havilland, a împlinit 102 ani pe 1 iulie și se ține încă atât de bine, încât pare greu de crezut că primul Premiu Oscar l-a luat acum 71 de ani…

Publicitate

Olivia de Havilland a rămas în istoria Cetății filmului nu doar pentru cele două Premii Oscar primite (în 1947 și în 1950, pentru filmele The Snake Pit și The Heiress), ci și ca protagonista celei mai puternice rivalități în familie la acea vreme, ea și sora ei, Joan (acum decedată), luptându-se pentru gloria Hollywood-ului. Din acest război al surorilor, în cele din urmă Olivia a fost cea care a ieșit câștigătoare, sora ei reușind să ia doar un Premiu Oscar (performanță lăudabilă, de altfel) și, mai mult, devenind, datorită rolului Melanie, din Pe aripile vântului, una dintre cele mai apreciate și mai cunoscute actrițe ale vremii.

Olivia de Havilland a împlinit 102 ani pe 1 iulie și este încă în putere, actrița arătând nesperat de bine pentru vârsta ei. Anul trecut, ea a primit titlul de Dame din partea Reginei Angliei, însă trăiește la Paris din anul 1956. Întrebată cum se simte la această vârstă înaintată, pe când încă nu împlinise 100 de ani, Olivia a răspuns: „Ce cred despre senectute? Sunt înnebunită după ea. Nu aș schimba-o pentru nimic în lume!’. Și iată că își trăiește anii din plin și, după cum arată, suntem convinși că va mai sufla în multe lumânări de tort.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata