Acum 50 de ani, trei deţinuţi au evadat de la Alcatraz, devenind celebri. După jumătate de secol, poliţia a primit o scrisoare misterioasă

O persoană care pretinde că este John Anglin, unul dintre puşcăriaşii evadaţi din închisoarea Alcatraz, a trimis o scrisoare în 2013 către poliţia din San Francisco, însă aceasta a devenit publică abia acum: „Numele meu este John Anglin. Am evadat din Alcatraz în iunie 1962. Cu toţii am reuşit în acea noapte, dar a fost ca prin urechile acului!”.

Cei trei bărbaţi se află până în zilele noastre pe lista celor mai căutate persoane din lume, lângă numele lor fiind ataşate şi fotografii cu felul în care ar putea arăta astăzi.

Ce scrie în scrisoare?

Persoana care a scris documentul pretinde că fraţii John, Clarence Anglin, împreună cu un alt deţinut, Frank Morris, au trăit vieţi îndelungate în urma evadării din închisoare, în urmă cu jumătate de secol. Autorul susţine că Clarence Anglin a murit în 2008, iar Morris în 2005. Cel care a scris biletul încearcă să facă o înţelegere cu autorităţile: „Dacă anunţaţi la televizor că sunteţi gata să mă lăsaţi să merg la închisoare doar pentru cel mult un an şi să primesc îngrijire medicală, vă voi scrie înapoi să vă spun exact unde sunt”.

„Am 83 de ani şi într-o stare de sănătate precară. Am cancer”, mai scrie acesta. Potrivit scrisorii, John Anglin a locuit în Seattle aproape toată viaţa şi şi-a petrecut 8 ani în Dakota de Nord.

Acum, poliţiştii se întreabă dacă scrisoarea este reală, însă autorităţile nu au făcut public documentul, cu toate că l-au primit acum cinci ani de zile, din partea unei surse neidentificate.

Departamentul responsabil pentru anchetarea cazului încă din 1978 a trimis scrisoarea către FBI pentru o analiză grafologică.”Mostre scrise de mână de către fiecare dintre cei trei evadaţi au fost comparate cu scrisoarea anonimă, iar rezultatele au fost neconcludente.

Citeste si despre: Adevarul pe care putini il stiu despre vinetele coapte pastrate la congelator

Nepotul lui John şi Clarence Anglin a spus pentru CBS că bunica sa obişnuia să primească trandafiri cu semnătura celor doi pe o felicitare la câţiva ani de la evadare. „Chiar nu am ajuns la o concluzie legată de faptul că John ar putea sau nu să încerce să ne contacteze”, a spus acesta.

Aflaţi în spatele gratiilor pentru că jefuiseră o bancă, cei trei deţinuţi au reuşit să dovedească faptul că Alcatraz, o închisoare de maximă securitate destinată doar celor mai periculoşi, nu este atât de „blindată” cum se credea.

Principala ipoteză este aceea că cei trei ar fi săpat timp de luni întregi un tunel printr-una dintre celulele în care stăteau, folosind linguri. Apoi aceştia şi-au confecţionat o plută, au plecat cu ea pe mare şi de atunci nu au mai fost văzuţi.

Sursa: www.gandul.info

CITEȘTE ȘI