Acum ori niciodată! Exportul lemnului din Romania interzis pentru urmatorii 10 ani! Răspândește dacă ești de acord!

Deputații dintr-un partid politic propun interzicerea exportului masei lemnoase în scopul conservării resurselor naturale epuizabile și refacerea suprafețelor forestiere.

Documentul a fost înregistrat astăzi la secretariatul legislativului. Potrivit deputatului neafiliat, Artur Reșetnicov, chiar dacă Guvernul a adoptat un set de măsuri în privința refacerii suprafețelor forestiere, acestea trebuie stabilite prin lege, și nu hotărâre.

„Noi propunem un termen fix pentru îndeplinirea acordurilor deja semnate,

pentru ca agenții economici să nu sufere de noile prevederi. Totodată cerem Guvernului să ia măsuri pentru restabilirea spațiilor forestire și să raporteze Parlamentului despre realizările sale”, a declarat el.

În cazul în care Parlamentul va adopta acest document, Guvernul va elabora, în termen de 3 luni un plan de acțiuni ce ar viza următoarele aspecte: extinderea suprafețelor împădurite la cel puțin 16% pe parcursul următoarelor 10 ani, adică cel puțin cu 169 230 ha, prin plantarea a cel puțin 16 923 ha/anual.

 

Dolj: Depistat de poliţişti după ce a tăiat şi sustras lemne din pădure

Poliţişti din cadrul Posturilor Apele Vii și Celaru l-au depistat, ieri, în flagrant pe B. Paul, de 23 de ani, din Apele Vii, judeţul Dolj, în timp ce transporta cu un atelaj hipo, în localitatea de domiciliu, cantitatea de aproximativ 1 mc material lemnos, specia salcâm, pe care l-a tăiat fără drept din pădurea comunei Apele Vii. Materialul lemnos a fost ridicat și urmează a fi predat Ocolului Silvic „Renașterea” Mârșani în vederea stabilirii prejudiciul creat. Pe numele doljeanului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos.

CITEȘTE ȘI