Adevarul despre Roșia Montană: ”Noaptea, ies cărucioare cu aur!” spune Carmen Avram

Carmen Avram a decis să lase cariera jurnalistică pentru un loc pe lista PSD de la alegerile europarlamentare de anul acesta. Fosta vedetă a Antenei 3 vine acum cu o declarație controversată și spune că aurul de la Roșia Montană trebuie extras, pentru ca „alții” să nu mai profite de aurul nostru.

Carmen Avram spune că „alții” profită de aurul de la Roșia Montană

Carmen Avram spune că din țară ies camioane cu pământ care se duce la „analiză peste mări și țări” și că prin urmare „profită alții de aurul nostru”. Ea a mai susținut și că din zona Roșia Montană ies cărucioare încărcate cu aur și că unele companii fac ce vor pe teritoriul acestei țări.

loading...

Fosta jurnalistă, care este pe locul 2 pe lista de europarlamentare a PSD, a lăudat-o apoi pe Viorica Dăncilă pentru discursul acesteia din Parlamentul European, când se vota rezoluția împotriva României. „Am auzit-o brusc pe femeia aceasta având cuvintele mele în gură vorbind despre România”, a spus Avram.

Avram a făcut și un apel la exploatarea aurului de la Roșia Montană. „Cred că aurul României trebuie extras. Altfel, se joacă nişte companii si fac ce vor pe teritoriul acestei ţări, câştigând bani la bursă sau extrăgând pe şest, cum umblă vorba”, a spus Carmen Avram, într-un interviu acordat pentru DCNews.

Exploatarea aurului de la Roșia Montană, un subiect controversat

Avram a făcut și un apel la exploatarea aurului de la Roșia Montană. „Cred că aurul României trebuie extras. Altfel, se joacă nişte companii si fac ce vor pe teritoriul acestei ţări, câştigând bani la bursă sau extrăgând pe şest, cum umblă vorba”, a spus Carmen Avram, într-un interviu acordat pentru DCNews.

Subiectul exploatării aurului de la Roșia Montană este unul foarte controversat. În anul 2013, zeci de mii de oameni au manifestat contra proiectului de minerit al Roșia Montană Gold Corporation, parte a companiei canadiene Gabriel Resources. Proiectul prevedea folosirea a peste 12.000 de tone de cianuri anual, pentru exploatarea aurului.

Protestele, care au dus apoi la campania Salvați Roșia Montană, au avut succes, iar proiectul nu a mai fost realizat. Guvernul Cioloș a demarat apoi procedurile de includere a localității în patrimoniul UNESCO. Anul trecut, Guvernul Dăncilă a cerut suspendarea acestui demers, motivând procedura arbitrală la Tribunalul ICSID al Băncii Mondiale în cazul conflictului juridic România – Gabriel Resources.

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More