Adio mucegai! Fără produse chimice și foarte simplu

Mucegaiul arată foarte inestetic pe pereții sau pe tavanul unor încăperi. Totodată, el poate fi foarte dăunător pentru sănătatea celor care locuiesc în acea casă. Mucegaiul este o ciupercă care apare și se dezvoltă într-un mediu umed, slab aerisit și întunecos.

Mucegaiul poate provoca alergii, boli respiratorii, astm, dureri de cap și uneori depresii. De asemenea, sporii de mucegai pot determina apariția unor iritații și reacții alergice. Mai mult, există unele tipuri de mucegai care elimină toxine care pot afecta sistemul nervos. Aflarea pentru mult timp într-o locuință cu mucegai poate cauza tulburări cognitive, probleme de vedere și afecțiuni gastrointestinale sau renale, precum și probleme articulare și musculare.

Deși există multe produse chimice în comerț, puteți îndepărta mucegaiul cu ajutorul unei soluții simple, naturale și foarte eficiente. Rețeta și pașii de preparare sunt prezentați mai jos. Musafirul nepoftit va dispărea fără urmă.

Soluție naturală împotriva mucegaiului

Aveți nevoie de

100 ml de oțet de mere
100 ml de apă
10 ml de apă oxigenată
2 linguri de bicarbonat de sodiu
sucul de la o lămâie
Mod de preparare

Amestecați, într-un vas, toate ingredientele. Apoi turnați soluția într-un recipient cu pulverizator.
Pulverizați din abundență pe locurile afectate de mucegai.
Lăsați soluția să acționeze 3-4 ore.
Ștergeți suprafața cu o cârpă.

Rețineți! Deschideți geamul pentru a aerisi foarte bine încăperea. De asemenea, în timpul acestei proceduri puteți purta o mască de protecție, astfel nu veți inhala sporii de mucegai. Îmbrăcați mănuși pentru a vă proteja mâinile de eventualele contaminări.

CITEȘTE ȘI