Află DE CE ai nevoie de panouri solare pentru casa ta și CARE sunt aspectele de luat în calcul înainte de instalare!

Grija pentru mediu și reducerea costurilor cu energia se numără printre cele mai frecvente motive pentru care tot mai mulți proprietari de case aleg să-și instaleze panouri solare. În ultimii ani, oamenii au devenit mai conștienți de faptul că energia solară reprezintă o soluție excelentă pentru eficientizarea locuinței și reducerea amprentei de carbon, îmbunătățind în același timp și valoarea proprietății.

Dacă nu te-ai hotărât deocamdată să-ți montezi panouri solare sau dacă îți dorești acest lucru, dar ai nevoie de mai multe informații, află din acest articol care sunt beneficiile acestora, dar și principalele aspecte de care trebuie să ții cont înainte de instalare.

Iată 3 avantaje majore ale panourilor solare:

  • Îți reduc drastic sau chiar elimină factura la energie

În general, costurile cu energia termică și electrică reprezintă o mare parte din cheltuielile lunare ale oricărui proprietar de imobil. Un sistem de panouri solare îți generează o mare parte din energia necesară pentru consum, având capacitatea de a reduce la minim facturile la utilități.

  • Te protejează împotriva creșterii prețurilor la energie

Dacă investești în panouri solare, nu vei mai depinde de sistemul centralizat de energie și astfel nu vei mai fi afectat de creșterea imprevizibilă a prețurilor din această industrie. Vei ști la ce sume de bani să te aștepți în fiecare lună, așadar îți va fi mai ușor să-ți administrezi cheltuielile.  

  • Vei beneficia de confort absolut pe tot parcursul anului

Deoarece îți vei putea produce singur energia, nu vei mai avea probleme cu încălzirea locuinței și vei avea apă caldă indiferent de anotimp. Este însă, important să știi că panourile solare vor avea o capacitate diferită de încălzire într-o zi însorită față de una înnorată. În mod normal, cele mai mari cantități de energie vor fi generate în lunile de vară, iar primăvara, toamna și iarna sistemul termic contribuie cu până la 70%  la nevoile energetice ale unei gospodării.  

Iată 3 aspecte importante de care să ții cont înainte de instalarea panourilor solare:

  • Locuința ta trebuie să îndeplinească anumite criterii

Pentru ca sursa de energie să fie exploatată eficient, este nevoie de o proiectare și o amplasare perfectă, de aceea trebuie să iei în calcul toți factorii care ar putea influența funcționarea optimă a panourilor solare. De exemplu, în cazul în care casa ta este amplasată într-un loc foarte umbros, ferit de razele soarelui în cea mai mare parte a zilei, este posibil ca instalarea panourilor să nu fie cea mai bună alegere pentru tine. De asemenea, dacă ai stabilit locul de plasare pe acoperiș, trebuie să te asiguri că acesta nu necesită renovări și că este suficient de spațios și rezistent pentru a suporta o sarcină mai grea.

  • Investiția poate fi destul de mare

Chiar dacă investiția cu panourile solare poate fi destul de mare, Statul Român oferă anumite subvenții pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, prin programul ”Casa Verde”. Interesează-te dinainte despre tipurile de proiecte finanțate, care este suma pe care o poți primi și alte informații utile cu privire la acest ajutor financiar nerambursabil.

  • Este important să alegi sistemul potrivit de panouri solare

Există mai multe tipuri de panouri și de aceea este important să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine.  Pentru acest lucru, trebuie să știi care este diferența între panourile presurizate și nepresurizate, ce fac panourile fotovoltaice și după aceea să iei o decizie informată. Specialiștii de la Dbsolar.ro te pot ajuta cu sfaturi cu privire la cel mai bun tip de panou solar, în conformitate cu nevoile tale specifice.

În concluzie, panourile solare sunt o alternativă excelentă de luat în calcul dacă vrei să fii independent energetic și să-ți reduci cheltuielile cu utilitățile.Ține cont de sfaturile din acest articol și te vei putea bucura de beneficiile majore ale sistemului de încălzire cu panouri solare. 

 

Sursa: Sursa foto: Pixabay.com
CITEȘTE ȘI