Alegerile prezidențiale din România, în presa străină: „Reprezintă un test major pentru Partidul Social Democrat”

Principalele agenţii de presă şi publicaţii internaţionale relatează despre alegerile prezidențiale care sunt organizate duminică în România și despre principalii candidați pentru funcția de președinte.

„Alegătorii români merg duminică la urne pentru a îl susține pe Klaus Iohannis, un politician anticorupție care a câștigat admirație din partea Occidentului pentru angajamentul său față de statul de drept”, relatează agenția Reuters.

„Alegeri prezidențiale au loc duminică în România, iar Klaus Iohannis este favorit pentru a câștiga majoritatea voturilor, însă nu suficient pentru a obține o victorie directă”, scrie agenția Dpa.

loading...

„Principalii contracandidați sunt fostul premier și liderul Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, liderul Uniunii Salvați România (USR), Dan Barna și Mircea Diaconu, candidat independent”, notează jurnaliștii germani, citați de Mediafax.

„Alegerile prezidențiale din România reprezintă un test pentru social democrați”, titrează site-ul Politico.eu.

„Alegerile vor reprezenta un test major pentru Partidul Social Democrat (PSD), fiind o șansă ca, pentru prima dată în istoria post-comunistă a țării, candidatul său să nu intre în cel de al doilea tur”, scrie Politico.eu.

„Voturile au început pentru alegerile prezidențiale din România, după o campanie afectată de o criză politică în urma căreia un guvern minoritar a preluat puterea de doar câteva zile”, relatează jurnaliștii de la Associated Press.

„Aproximativ 18 milioane de români eligibili să voteze duminică pentru unul dintre cei 14 candidați”, adaugă aceștia.

UPDATE. Potrivit unor noi estimări ale rezultatelor alegerilor prezidențiale 2019, realizate la ieșirea din secțiile de vot și obținute pe surse de Antena 3, la ora 15:00, candidatul Klaus Iohannis avea 39% din voturi, urmat de Viorica Dăncilă cu 15% și de candidatul USR, Dan Barna, cu 15%, cei doi clasați pe locurile 2 și 3 fiind la egalitate de procente.

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More