”Am putea să ne întoarcem la măsuri drastice!” Un înalt oficial face anunțul care îi sperie pe mulți români

Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că dacă va fi nevoie statul va impune din nou măsuri drastice pentru combaterea epidemiei de coronavirus din țara noastră.

Ministerul Sănătății, avertisment dur. ”Am putea să ne întoarcem la măsuri drastice!”

Creșterea numărului de persoane infectate duminică, când au apărut 200 de cazuri de coronavirus, nu ar fi un motiv de îngrijorare, susțin autoritățile medicale din România. Acestea susțin că dacă situația în ceea ce privește înmulțirea numărului de cazuri de COVID-19 se va agrava, măsurile drastice ar putea fi impuse din nou.

loading...

Măsurile care au fost luate au fost juste. Dacă ne uităm, în aceste moment există un curent de opinie în spațiul public dacă nu cumva măsurile luate au fost inutil de aspre.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății
Horațiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății. Sursa foto: digi24.ro

Relaxarea comportă un risc major

Această realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arată că e un lucru delicat și că cu epidemia trebuie să fim foarte prudenți. Măsurile luate au fost justificate, relaxarea comportă un risc.

Este un argument din viață, din fericire moderat,  a fi prudenți în relaxare este esențial. Și totdeauna va fi posibil să facem și măsuri inverse. Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Sper să nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a înțelege populația cât de importante sunt aceste măsuri și în niciun caz să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum„, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății.

Prima creștere a numărului de infecții cu COVID-19 după relaxare

Până în prezent, potrivit Grupului de Comunicare Startegică, 18.070 de români au fost confirmați cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, din data de 26 februarie. De asemenea, 11.399 dintre aceste persoane au fost vindecate, iar 1.185 au decedat.

Duminică, 24 mai, pentru prima dată după opt zile de relaxare, au fost raportate peste 200 de cazuri noi.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More