Anca Serea le răspunde celor care spun că e sectantă. „Mă deranjează că atât de mulți oameni sunt atât de interesați de religia mea”

Anca Serea, mamă a șase copii, a vorbit despre religia sa. Vedeta a mărturisit că este adesea întrebată dacă este sectantă.

Fosta prezentatoare de televiziune Anca Serea a scris, pe blogul ei, un text în care vorbește despre religia sa. Acesta a mărturisit că a fost adesea întrebată dacă este sectantă.

„Am primit nu o dată întrebarea dacă sunt sectantă pentru că am ales să fiu mamă nu a unui singur copil, ci a șase. Sunt o persoană normală, că și voi, căreia pur și simplu îi plac copiii și adoră să fie mamă. Dar religia nu este un subiect de discuție.

Mi s-a întâmplat în decursul carierei mele să primesc o mulțime de întrebări pe această temă, uneori formulate sub formă de reproșuri sau acuzații. Deși am ajuns să nu mă mai las afectată de ele, nu neg faptul că mă deranjează că atât de mulți oameni se gândesc la aceste lucruri și sunt atât de interesați de religia mea.

Am răspuns deja că sunt de religie ortodoxă și, mai mult decât atât, sunt un om creștin, cu frică de Dumnezeu. Întotdeauna am crezut în puterea binelui și în faptul că ce semeni aia culegi, așa că aplic în fiecare zi din viață. De fiecare sărbătoare importantă, dar și duminica sau pur și simplu când simt nevoia să îmi eliberez sufletul merg la biserică și am norocul de a fi aproape de Mănăstirea Cernica. Însă nu consider că acest lucru trebuie discutat sau dezbătut și nici nu mă consider datoare să mă explic”, a scris Anca Serea pe blog.

Vedeta a precizat că religia este o chestiune intimă, care nu trebuie justificată.

„Pentru că religia este o alegere personală, intimă, care nu se justifică. Am ales să scriu acest articol tocmai pentru acest motiv. Trăim în niște vremuri în care etniile, credințele și religiile sunt foarte, foarte diverse. Însă chiar dacă este vorba de rude sau de prieteni apropiați, nu este problema nimănui cui alegi să te rogi. Este un subiect, care alături de politică și sex, nu se discută, este tabu…

… Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt simple: fiecare este liber să aleagă ce face, cui, cum și când se roagă. Iar acest lucru nu ne diferențiază în vreun fel. Faptul că eu sunt ortodoxă nu cred că mă face superioară unei persoane de altă religie sau unei persoane atee. Pentru că fiecare are propriul sistem de valori la care se raportează, propriile principii de viață.

Mi-aș dori să observ puțin mai multă toleranță și libertate în gândire în sensul acesta. Și mai puțină ură și arătat cu degetul. Chiar dacă aș fi fost, cum spun unii, sectantă, nu cred că m-ar fi schimbat cu nimic că om. Și nu ar fi fost problema nimănui. Este păcat să ne lăsăm măcinați de astfel de lucruri care nu au niciun fel de importantă. Mai important este să îți iubești familia, să ai o meserie pe care să o faci cu drag și, atunci când poți, să contribui în această lume cu puțin bine. Este chiar simplu dacă privești lucrurile astfel”, a încheiat ea.

Anca Serea este căsătorită cu muzicianul Adi Sînă. Vedeta are șase copii . În luna august a acestui an, Anca Serea a adus-o pe lume pe Leah, fiica sa cea mică.

CITEȘTE ȘI