Apa de gură care se preparată în casă, îndepărtează placa și tartrul în numai 1 minut

Imediat după perierea dinților, medicii stomatologi recomandă folosirea apei de gură. Aceasta, alături de pasta de dinți și de ața dentară sunt esențiale pentru o dantură sănătoasă. Unele persoane, însă, nu suportă apa de gură. Unii spun că este prea puternică la gust, alții că simt că le arde gura când o folosesc.

Apa de gură a fost creată pentru a reduce prezența plăcii dentare, precum și pentru a elimina tartrul. De asemenea, aceasta poate elimina sau poate distruge bacteriile care nu au fost eliminate cu periuța de dinți. Nu în ultimul rând, apa de gură împrospătează respirația.

Sănătatea orală este esențială, încă din primii ani de viață. Pentru a avea niște dinți sănătoși, în primul rând, trebuie să ai o alimentație sănătoasă.

Periajul de două ori pe zi este, de asemenea, obligatoriu pentru un zâmbet frumos. Iată cum îți poți pregăti o apă de gură acasă, din ingrediente naturale. Nu are coloranți artificiali, îndulcitori, conservanți ori arome. Pincipalul ingredient al acestei ape de gură este bicarbonatul de sodiu, cunoscut pentru faptul că este antibacterian, dar și pentru că albește dinții.

Cei care își periază dinții cu o pastă formată din bicarbonat de sodiu și câteva picături de lămâie ori observa că dinții pot deveni mai albi chiar și cu cîteva nuanțe.

Iată de ce ai nevoie pentru apa de gură:

– 1 lingură de bicarbonat de sodiu

– 1 ceașcă de apă rece

-1/2 linguriță de sare

1/2 ceașcă peroxid de hidrogen(apă oxigenată)

1/2 ceașcă de apă caldă.

Amestecă bicarbonatul cu sarea și înmoaie o periuță în apa caldă. Adaugă amestecul de bicarbonat cu sare pe periuța de dinți. Freacă bine dinții cu această soluție timp de două minute și apoi scuipă soluția. Prepară un amestec din apa oxigenată și apă.

Clătește-ți gura timp de un minut cu această soluție și scuipp soluția. Pentru cele mai bune rezultate, folosește o scobitoare pentru a îndepărta tartrul dintre dinți și clătește cu apă călduță. Repetă de două ori pe săptămână și vei observa că tartrul va dispărea.

Citeste in continuare despre..

Ce leac recomandă Arsenie Boca pentru eliminarea pietrelor de la fiere

Parintele Arsenie Boca era nu numai un vizionar, ci si unul dintre aceia care vindecau atat prin puterea rugaciunii, cat si cu ajutorul leacurilor din natura. Multe dintre tratamentele naturiste recomandate de acesta si-au dovedit eficienta.

Unei femei care se plangea de pietre la fiere, i-a recomandat un remediu pe baza de „limba cerbului”. Este o varietate de feriga, al carei nume stiintific e Phyllitis scolopendrium. Se foloseste intotdeauna planta verde, nu uscata. Avantajul e ca aceasta ramane verde tot anul, dar concentratia maxima de substante benefice o are in lunile de vara.

Se toaca marunt frunzele de limba cerbului si se pun impreuna cu coji de portocala intr-un tifon curat, care se leaga. Acest pachet se pune intr-un vas si se toarna apa fiarta. Se acopera si se lasa la infuzat 5-7 minute, apoi se scoate tifonul cu plante si se bea caldut, cu inghituri mici. Se bea ceaiul timp de 2-3 luni, dimineata si seara.

Inainte de a urma un tratament cu limba-cerbului, vorbiti cu medicul de familie, deoarece contine tiaminaze, ce distrug vitamina B1 din organism.

CITEȘTE ȘI