AȘA REACȚIE? !? Ce i-a spus Prințul Harry lui Meghan când a văzut-o la altar…

Nunta regală. Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, şi logodnica sa, Meghan Markle, se vor căsători religios, sâmbătă, în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor.

Prințul Harry se căsătorește cu Meghan Markle. La altar i-a spus: ”Arăți minunat!”

UPDATE 14.30 Corul din capelă cântă ”Stand by Me”

UPDATE 14.24 Tiara cu diamante purtată de Meghan este împrumutată de Regină. Voalul are flori din fiecare țară din Commonwealth.

UPDATE 14.20 ”Arăți minunat!” i-a spus Prințul Harry lui Meghan când a văzut-o la altar.

UPDATE 14.16 Prințul Harry este emoționat, însă s-a abținut să nu lăcrimeze la altar. Meghan este calmă.

UPDATE 14.15 Ceremonia religioasă a început cu 6 minute întârziere. Prințul Charles a condus-o pe mireasă pe doar o parte din drumul către altar, în rest a mers singură.

UPDATE 14.10 Prințul Charles a întâmpinat-o pe Meghan în capelă. Voalul miresei a fost purtat de copiii celei mai bune prietene ale ei.

Nunta regală. Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, şi logodnica sa, Meghan Markle, se vor căsători religios, sâmbătă, în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor.

Prințul Harry a devenit Duce de Sussex, titlu nobiliar oferit de regina Elisabeta a II-a, potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham. De asemenea, după nunta regală, Meghan Markle va purta titlul de Ducesă de Sussex.

În comunicatul Palatului Buckingham se precizează: “Titlurile prințului Harry vor fi Duce de Sussex, Conte de Dumbarton si Baron de Kilkeel. Prințul Harry devine Alteța Sa Regală Ducele de Sussex, iar Meghan Markle, în urma căsătoriei va deveni Alteța Sa Regală Ducesa de Sussex”.
Titlul primit de prințul Harry, cel de Duce de Sussex, nu a mai fost folosit de 175 de ani. Meghan Markle va fi prima Ducesă de Sussex din istorie.

Cu 24 de ore de dinainte de nuntă, prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, şi-au petrecut noaptea separat. În timp ce prinţul Harry şi-a petrecut noaptea alături de fratele său mai mare, prinţul William, la hotelul Coworth Park, Meghan şi mama sa, Doria Ragland, au mers la la hotelul Cliveden House, aflat în proximitatea domeniului Windsor.

Meghan Markle va fi condusă la altar de către tatăl prinţului Harry, prinţul Charles. Iniţial, tatăl actriţei urma să îşi conducă fiica la altar, dar Thomas Markle nu va fi prezent la nunta regală din cauza unei intervenţii chirurgicale pe cord.

Prințul George va fi însărcinat cu aducerea verighetelor la altar, iar prințesa Charlotte va fi domnișoară de onoare.

Palatul Buckingham a confirmat că la nunta regală va fi prezent şi soţul reginei Elisabeta a II-a, prinţul consort Philip, în vârstă de 96 de ani, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă, acesta suferind o intervenţie chirurgicală în urmă cu o lună.

Prinţul William, fratele prinţului Harry, va fi cavalerul sau de onoare. În 2011, la nunta prinţului William cu Kate Middleton, Harry a fost cavalerul sau de onoare.

Vineri după amiază, Doria Ragland, mama lui Meghan Markle, a făcut cunoştinţă cu regina Elisabeta a II-a şi au băut un ceai împreună.

La nunta regală vor fi prezenţi 600 de invitați, printre care și actorul George Clooney, cântăreții Elton John și Sting, dar și Serena Williams.

Programul ceremoniei:

Ora 08:00

Cei 1.200 de reprezentanţi ai publicului larg care au fost invitaţi la nuntă vor începe să sosească pe peluza Castelului Windsor.

08.30 – 10.00

Cei 600 de invitaţi care vor asista la ceremonia religioasă vor începe să sosească în trăsuri din care vor coborî în apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor. Invitaţii vor merge apoi pe jos către capelă, accesul fiind permis prin intrarea sudică a acesteia, informează Agerpres.ro

Ora 10.20

Membrii familiei regale britanice vor începe să sosească şi vor intra în capelă prin Poarta Galileei. Unii dintre ei vor veni pe jos, alţii vor veni în automobile. În jurul acestei ore, Meghan Markle şi mama ei vor părăsi hotelul la bordul unui automobil, care va străbate promenada Long Walk ce duce până în faţa castelului, oferind spectatorilor ocazia de a o vedea pe mireasă în drumul ei spre capelă.

Ora 10.30

Prinţii Harry şi William vor ajunge la capelă, cel mai probabil pe jos, şi vor intra în aşezământul religios prin poarta West Steps, după ce îi vor saluta pe reprezentanţii publicului larg şi ai unor asociaţii de caritate, invitaţi să asiste la eveniment din afara capelei. Regina Elisabeta a II-a va fi ultimul membru al familiei regale care va ajunge la faţa locului.

Automobilul în care se vor afla Meghan Markle şi mama ei se va opri în faţa capelei. Doria Ragland va coborî din maşină şi va intra singură în capelă. Meghan Markle ar fi trebuit să fie condusă spre altar de tatăl ei, dar Meghan a confirmat că acesta nu va fi prezent, ca urmare a unei operaţii pe cord.

Meghan Markle va intra în capelă prin poarta West Steps.

Ora 11.00

Începe slujba religioasă. David Conner, diacon de Windsor, va conduce ceremonia, iar Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury şi lider spiritual al Bisericii Anglicane, va oficia secvenţa ceremonială în timpul căreia vor avea loc jurămintele de credinţă. Episcopul afro-american Michael Curry, liderul Bisericii Episcopale, va susţine un discurs la finalul slujbei religioase.

Ora 12.00

Ceremonia religioasă se încheie. Tinerii căsătoriţi vor ieşi din capelă şi îi vor saluta pe cei 200 de invitaţi speciali – reprezentanţi ai unor asociaţii de caritate – reuniţi în faţa capelei.

Membrii familiei regale se vor reuni în faţa intrării West Steps, în timp ce ceilalţi invitaţi se vor alinia de-a lungul aleii centrale pentru a saluta cuplul princiar în timpul procesiunii ce marchează plecarea tinerilor căsătoriţi din faţa capelei St. George într-o trăsură Ascot Landau. Procesiunea, în timpul căreia cuplul va străbate localitatea Windsor înainte de a reveni la castel, parcurgând promenada Long Walk, va avea o durată de aproximativ 25 de minute.

Ora 12.25

Invitaţii prezenţi la capelă vor merge pe jos pentru a participa la o recepţie organizată în St. George Hall, o uriaşă sală de banchete din Apartamentele de Stat amenajate în Castelul Windsor. Cuplul princiar se va alătura invitaţilor după încheierea procesiunii în trăsură.

Ora 18.00

Mirele şi mireasa vor părăsi castelul pentru a participa la o recepţie de seară, organizată într-o reşedinţă apropiată, Frogmore House, la care vor fi prezenţi 200 de invitaţi.

CITEȘTE ȘI