Australia a gasit o cale de a opri poluarea apelor cu materiale plastice si putem incepe sa facem si noi acelasi lucru

 

Autortatiile din orasul australina Kwinana au instalat un nou sistem de filtrare in REzervatia Henley. Acesta este foarte simplu si de mare ajutor. Atat guvernul cat si cetatenii au vazut deja beneficiile utilizarii si sunt foarte multumiti.

Echipa noastra iubieste inovatiile, in special cele care sunt ecologice, si am dori sa va spunem mai multe despre aceasta inventie stralucitoare.

loading...

Sistemul este alcatuit dintr-o plasa care este plasat la iesirea din teava de drenaj. Acest sistem ajuta la capturarea resturilor mari si protejarea mediului impotriva materialelor din plastic.

Autoritatile orasului au inceput prin instalarea a doua plase si au fost uimiti de rezultate. Noul sistem de filtrare a reusit sa captureze mai mult de 800 de kilograme de gunoi in cateva saptamani.

Astfel, sa hotărât instalarea acestor „capcane” de gunoi peste tot în oraș și reducerea la minimum a poluării în mediul sălbatic și în mediul înconjurător. Deși instalarea și fabricarea acestor plase costă bani (aproximativ 10.000 dolari fiecare), sistemul general este încă destul de profitabil, deoarece oferă economii semnificative de costuri înainte. De exemplu, ei economisesc acum pe costurile forței de muncă pe care le-au plătit anterior pentru persoanele care ar colecta toate așternuturile manual.

Atunci când plasele se încarcă, ele sunt apoi ridicate și coșul de gunoi este aruncat în camioane speciale de colectare a gunoiului și transportat într-un centru de sortare a gunoiului. Acolo, totul se separă în material nereciclabil și reciclabil, care apoi trece pentru prelucrare.

Acest nou sistem de filtrare dovedește încă o dată că lucrurile mici contează și că focalizarea pe ele poate avea un impact mare și pozitiv asupra mediului și umanității în general.

Citeste in continuare si despre…

Două românce construiesc primul spital pentru copiii cu cancer

Două românce, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, vor să construiască primul spital pentru copii bolnavi de cancer.

Banii provin din donaţiile a 200.000 de români, iar cele două femei au vorbit despre sensul comun găsit în ajutorarea copiilor afectaţi de teribila boală.

Primul spital de oncologie pediatrică va avea la subsol buncăre de radioterapie şi va avea 200 de paturi, duşuri şi toalete în fiecare salon, săli de operaţii, spaţii de joacă şi inclusiv un cinematograf.

Dorinţa celor două, Oana şi Carmen, a venit dintr-o întâmplare petrecută în urmă cu nouă ani de zile, pe când o mamă disperată cerea ajutorul pentru salvarea vieţii fiului său:

Două românce construiesc primul spital pentru copii cu cancer

 

“Un băiat de 17 ani avea leucemie, iar ea încerca să strângă 150 de mii de euro să plece la tratament în străinătate.

Şi am primit mailul ăsta şi mi s-a părut foarte greu prin ce trece femeia asta. Singurul ei copil”, spune Oana pentru Stirile Pro TV. În cele din urmă, băiatul s-a stins, dar femeile au continuat să lupte.

″Ştii ce mi se pare mie extraordinar în povestea asta? Ca nişte sute de mii de oameni au venit alături de noi. Şi îmi aduc aminte de o situaţia asta foarte clară: descarcam cărămizi din mână în mână…şi pentru mine asta înseamnă comunitate.

Cărămidă aia pe care o pui…îmi vine să plâng…aşa văd eu spitalul ăsta. Nişte sute mii de oameni care pun acolo cărămizi, mi se pare cel mai extraordinar lucru”, a încheiat aceasta.

Campania se numeşte „Bursa de fericire – Noi facem un spital” şi se acceptă în continuare donaţii. „Gestul tău poate schimba destinul copiilor bolnavi de cancer din România. Alătură-te campaniei, du mai departe mesajul nostru și, cel mai important, donează.

Împreună construim primul spital de Oncologie și Radioterapie din România. Pentru ca viața lor să nu mai atârne de un fir de păr! Ajută cu 4 euro/lună. Trimite SMS la 8864 cu textul “SPITAL” Afla cum poţi ajuta la numărul 0729.999.777”, este mesajul campaniei.

Citeste in continuare despre..

Cine este şi cum arată tatăl lui Cabral. „Am stat de câteva ori să mă gândesc dacă-l urăsc”

Cabral apare zilnic pe micul ecran, la Pro TV. Prezentatorul are o poveste de viaţă impresionantă. Părinţii săi au origini diferite!

Mama lui Cabral este originară din Buzău. L-a cunoscut pe tatăl lui atunci când a venit la Bucureşti, la facultate. Ea era studentă, iar el medic, sosit din Congo, la noi.

Continuarea este AICI

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More