Autostrăzile proiectate de Nicolae Ceausescu în 1968. Oare de ce nu se poate!

Harta autostrăzilor lui Ceaușescu încă mai este de actualitate. Planul de autostrăzi folosit în prezent de autorități, motiv de laudă pentru fiecare ministru al transporturilor post-decembrist, nu este deloc unul original, acesta fiind, de fapt, opera fostului dictator.

O ilustrație de arhivă din revista Flacăra dovedește că harta autostrăzilor României din 1968, în viziunea lui Nicolae Ceaușescu, se suprapune perfect peste proiectul coridorului IV pan-european, încă nefinalizat nici la aproape șase decenii distanță. Acesta urma să lege Europa Occidentală de Orient.

Planul din 1968 prevedea o rețea de autostrăzi de 3.200 km care lega toate regiunile istorice ale României (de la Nord la Sud și de la Est la Vest) și a fost realizat de Institutul de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale și Aeriene (IPTANA), cea mai importantă companie de pe piața serviciilor de consultanță în infrastructura rutieră din România, la acea vreme. Înființat în 1953, IPTANA a devenit companie privată în 1991.

Proiectele originale din epoca Ceaușescu prevedeau rute care coincid nu doar cu coridoarele IV și IX de autostrăzi, încă de actualitate, ci și cu Autostrada Transilvania. De asemenea, pe harta dictatorului figura și un traseu inedit: autostrada Oltenia-Litoral, care traversa sudul ţării, de la Vama Veche, până la Constanţa, Bucureşti, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Timişoara.

Din cei 3.200 km promiși, până la Revoluţie, regimul lui Nicolae Ceaușescu a finalizat doar 113 km de autostradă, 96 km pe ruta Bucureşti-Piteşti și 17 km pe ruta Feteşti-Cernavodă.

În prezent, în România doar 695 km de autostradă sunt deschiși traficului public. Dintre aceștia, peste 500 au fost construiţi după 1989. În 2015, doar 12 km au inagurați de autorități, după ce în ultimii trei ani, cadența anuală de finalizare a tronsoanelor de autostradă aflate în lucru a fost de aproximativ 100 km.

In continuare despre..

Efectele usturoiului luat dimineaţa, pe stomacul gol, peste asteptarile oricui

USTUROIUL SE FOLOSEŞTE ÎN ALIMENTAŢIE ŞI ÎN TRATAMENTELE NATURALE DE MII DE ANI.
Pentru profilaxia unei game largi de afecţiuni este suficientă consumul zilnic al unui căţel de usturoi ( se poate consuma şi cu 150 ml. lapte prins).

Usturoiul – ce conţine
În compoziţia usturoiului predomină hidrații de carbon (fructozanii şi inulină), vitamina C, derivati sulfurați (aliina şi alicina) şi fitoncidele cu acţiune atât bactericidă, cât şi fungicidă (au proprietăţi chimioterapeutice).
Usturoiul consumat pe stomacul gol
Înghiţirea usturoiului crud pe stomacul gol îi creşte acestuia puterea de acţiune, devenind un antibiotic natural foarte puternic. De ce înainte de micul dejun? Deoarece bacteriile nesănătoase sunt supraexpuse şi nu se pot apăra împotriva acţiunii acestui aliment, fiind, în cele din urmă, distruse.

Se consumă 1-2 căţei de usturoi (mici; uşor presați şi lăsați 10 minute) zdrobiţi, dimineaţa, pe stomacul gol, înainte de a mânca, de a bea sau înainte de spălatul pe dinţi. Pentru a mai atenua din gust şi miros, se poate bea apoi 150 ml. lapte prins. Este bine ca după 3 săptămâni de consum, să se urmeze 1 săptămână de pauză.

USTUROIUL PREVINE SI TRATEAZA O GAMA LARGA DE AFECTIUNI
Beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol
– echilibrează tensiunea arterială, reglează circulaţia şi previne diverse afecţiuni cardiace (acţionează ca un vasodilatator, care lărgeşte vasele de sânge, asigurând o circulaţie mai uşoară);

-protejează inima;

-previne atacul de cord;

-reduce sinteza trigliceridelor în ficat, diminuând riscul de ateroscleroză;

-scade nivelul de colesterol ‘’rău’’ din sânge şi protejează arterele;

-tratează problemele de stomac (diareea), îmbunătăţeşte digestia, reglează pofta de mâncare, tratează indigestia şi balonarea;

-are efecte anti-coagulante şi stimulează buna funcţionare a vezicii urinare;

-este un remediu extraordinar pentru probleme nervoase;

-este foarte bun şi pentru tractul respirator: prevenirea şi vindecarea tuberculozei, astmului, pneumoniei, guturaiului, bronşitei, guturaiului bronşic cronic, congestiei pulmonare, tusei; Continuarea este AICI

CITEȘTE ȘI