Avea carii, dar a reușit să scape de ele cu ceva ce toată lumea aruncă la gunoi! Pare greu de crezut, dar chiar funcționează!

Cariile sunt o neplacere cu care nimeni nu ar vrea sa se confrunte, iar prevenirea lor este mai usoara decat credeti.

Nu aveti nevoie decat de banalele coji de oua, pe care toata lumea le arunca.

Pisati-le pana cand obtineti un sfert de cana de praf fin, peste care adaugati bicarbonat, cateva picaturi de ulei de menta si doua linguri de ulei de cocos.

Ulterior amestecati foarte bine, pana cand obtineti o pasta omogena. Spalati-va cu aceasta in fiecare dimineata.

Mineralele din componenta cojilor de oua vor ajuta la intarirea dintilor, iar bicarbonatul ii va albi.

Cojile de ouă sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul, care se găseşte într-un procent de 90%.

Alte minerale care se găsesc în proporţii semnificative în coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul şi molibdenul.

Consumul regulat de calciu previne osteoporoza, creşte numărul celulelor sanguine din oasele înguste, ajută la scăderea colesterolului şi creşte presiunea arterială.

Consumul de coji de ouă este recomandat în scopul suplimentării necesarului de calciu din organism şi al prevenirii deficitului acestui mineral.

Doza zilnică recomandată este de 1,5-3 g coji de ouă pisate. Iată care sunt principalele beneficii pe care cojile de ouă le aduc organismului.

Fortifică organismul şi curăţă sângele

În acest scop, foloseşte cojile de ouă în felul următor: spală bine 5 ouă, zdrobeşte-le cojile şi introdu-le în 3 litri de apă. Păstrează preparatul în frigider o săptămână, după care poţi începe să consumi din el 2-3 pahare zilnic. Gustul poate fi ameliorat prin adăugarea de zeamă de lămâie.

Îmbunătăţeşte funcţionarea glandei tiroide

Spală bine 8 ouă şi pisează-le cojile. Adaugă peste cojile zdrobite zeama de la două lămâi şi introdu preparatul la frigider pentru câteva zile.

În momentul în care cojile pisate s-au înmuiat foarte bine, scoţi recipientul de la frigider, strecori lichidul şi îl amesteci cu 1 litru de alcool şi 1 kilogram de miere.

Mixtura se păstrează încă o săptămână înainte de a se consuma. Se administrează câte o linguriţă după fiecare masă, scrie avantaje.ro.

Calmează simptomele gastritei şi ulcerului

Zdrobeşte cojile de la trei ouă. Ia un vârf de cuţit din pulberea de coji şi amestecă-l cu două linguri de zeamă de lămâie.

Lasă amestecul la frigider 3-4 ore, până se înmoaie foarte bine cojile de ouă. Amestecă-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte.

Consumă acest preparat de două ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, apoi înainte de culcare.

Sursa: anamariavasile.com

CITEȘTE ȘI