Avertismentul ANAF pentru cei care pleacă din țară. Din această lună, Românii care pleacă riscă să fie amendați

Fiscul a avertizat în mod repetat că românii care pleacă din țară pentru perioade mai lungi trebuie să depună un chestionar în urma căruia ANAF stabilește dacă aceștia trebuie să mai achite impozite în România.

În caz contrar, riscă situații de dublă impunere. În plus, de la începutul anului următor, intră în vigoare și o amendă distinctă pentru nedepunerea chestionarului, context în care ANAF publică un ghid pentru aceștia, dar și pentru străinii care stau perioade mai mari în România, relatează profit.ro.

Obligația de a depune ghidul o au persoanele fizice care pleacă din România pentru o perioadă sau mai multe perioade de ședere în străinătate care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive.

 

loading...

La fel, trebuie să depună chestionarul și persoanele fizice care sosesc în România și au o ședere în statul român o perioadă sau mai multe perioade care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat.

De la începutul anului, va fi introdusă distinct o amendă de 50-100 lei pentru nedepunerea chestionarului. Amenda distinctă a fost introdusă după ce, în unele cazuri, ANAF a aplicat pentru nedepunerea chestionarului amenda pentru neîndeplinirea obligațiilor de declarare în ansamblu, cuprinsă între 500 lei și 1.000 lei.

Fiscul afirmă că, dacă nu este depus acest formular, pentru stabilirea rezidenței fiscale, cetățenii români ar putea fi impozitați atât în România, cât și în altă țară în care își desfășoară activitatea.

Citeste in continuare si despre…

Horoscop 12 noiembrie 2018. Intenţii ascunse, bani și o întâlnire romantică

Horoscop 12 noiembrie 2018. Vin momente cruciale în dragoste, în care se iau decizii importante cu privire la viitor. Va fi totul sau nimic, iar cine vrea o relație serioasă trebuie să-și asume și responsabilități.

Pe plan profesional vor fi bani în plus la salariu, însă doar pentru zodiile care au curaj să ceară.

Horoscop 12 noiembrie 2018 Berbec

Berbecii încep săptămâna cu o atitudine războinică. Sunt deciși să obțină o sumă de bani în plus la salariu, iar aceasta nu va pica din cer. Din fericire, eforturile lor dau roade. Chiar dacă nu pot mări pe loc leafa, șefii promit că, în următoarele săptămâni, condițiile contractului se vor modifica. Nu sunt vorbe în vânt, ci lucruri concrete.

Horoscop 12 noiembrie 2018 Taur

Taurii încearcă să readucă echilibrul în viața personală. Balanța înclină prea tare către serviciu, în detrimentul relaxării, iar acest ritm nu mai poate fi susținut. În plus, familia și chiar unii prieteni dau semnale clare că se simt neglijați constant. Ar fi indicat să-i asculți cu atenție și să eviți o confruntare, chiar dacă, pe moment, ai multe probleme pe cap. Explică-le calm că este doar o perioadă mai dificilă și lucurile vor reveni rapid la normal, așa cum s-a întâmplat mereu.

 

Horoscop 12 noiembrie 2018 Gemeni

Gemenii ar da o avere să poată chiuli de la serviciu, doar că șefii nu prea sunt de acord cu aceste inițiative originale, mai ales în prima zi a săptămânii. Așa că nativii din zodia Gemeni se vor mulțumi cu o petrecere la ceas de seară, pe care o vor organiza… tot în timpul programului de muncă, spre disperarea superiorilor. Restul zilei o vor petrece ca pe ace, așteptând momentul în care se vor reîntâlni cu prietenii. Cine nu are grijă va avea, cu siguranță, o mahmureală cumplită a doua zi.

 

Horoscop 12 noiembrie 2018 Rac

Racii au toate șansele să înceapă săptămâna într-o atmosferă romantică. Vor radia de fericire, având în vedere că persoanele iubite le vor oferi toată atenţia, ba chiar şi nişte surprize frumos împachetate! Uitaţi de alte griji, altfel este posibil ca partenerul să intre la bănuieli că nu îi apreciaţi gestul şi chiar să aveţi parte de o scenă de gelozie. Dacă ești singur, nu te necăji! Eşti pe cale să întâlneşti o persoană după care sigur ţi se vor aprinde călcâiele.

Citeste mai mult AICI

Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata