Avertismentul medicului Virgil Musta: ‘Va fi foarte grav”

Virgil Musta, medicul timisorean, a facut o noua avertizare in contextul cresterii cazurilor de infectari cu coronavirus. El spune ca Romania risca sa ajunga in situatia Italiei.

„Trendul este ascendent de mai bine de doua saptamani. Acest lucru ne ingrjoreaza pentru ca in aceasta situatie foarte curand sistemul medical va fi coplesit de numarul de cazuri si, daca pentru pacientii asimptomatici sau cu forme usoare exista varianta de a-i izola la domiciliu sau in centre de izolare, pentru cei grav si critici, Terapia Intensiva nu poate fi facuta decat in sectii specializate de Terapie intensiva. Sunt zone in care capacitatea sectiilor de Terapie Intensiva este deja plina sau depasita. Aici este foarte important sa avem mare grija, iar modul de evolutie a bolii nu avem cum sa-l prevedem inainte”, a spus Virgil Musta.

“Vom ajunge in situatia Italiei”

„Daca nu intelegem, va fi foarte grav, pentru ca ceea ce se intampla acum vom vedea peste 2 saptamani. S-ar putea ca in doua saptamani numarul de cazuri sa explodeze si mai mult si atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge in situatia Italiei sau Frantei si, ati vazut, acolo au fost drame ale intregii societati”, a avertizat medicul.

Oamenii trebuie sa fie responsabili

“Trebuie responsabilizati cei a caror activitate e posibil sa produca imbolnavire. Unde nu se doreste respectarea regulilor trebuie identificate aceste activitati, societati si luate masuri contra acestora. Virusul exista si cand lasam garda jos, ataca rau”, a mai spus medicul

CITEȘTE ȘI