Azi are 74 de ani si arata asa: Rolul lui Iisus i-a distrus cariera si viata! Dupa ce a aparut in film, nici nu mai putea sa mearga pe strada fara sa…

Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Iisus în celebrul film Iisus din Nazaret, a reușit să rămână în memoria tuturor cu chipul său angelic și dramatic deopotrivă, cu toate că de atunci s-au scurs 41 de ani.

Filmul Iisus din Nazaret, în regia lui Franco Zeffirelli, 1977, a devenit deja o adevărată tradiție de Paște, fiind difuzat în fiecare an la TV, în Săptămâna Patimilor.

Actorul a reușit atât de bine să se identifice cu Iisus Hristos, încât nu s-a putut desprinde prea ușor de imaginea Mântuitorului nici în viața reală, oamenii venerându-l și cerându-i binecuvântare și mântuială inclusiv pe rețelele de socializare:

„Niciodată nu am încetat să spun și să repet întregii lumi încă din 1977 că eu nu sunt Iisus Hristos. Sunt doar un actor britanic și un comedian. M-am săturat să văd poze afișate în locuri sfinte sau te miri unde. Eu doar am jucat într-un film pentru a-mi câștiga existența.

Ardeți pozele cu mine și venerați-L doar pe adevăratul Dumnezeu! Eu sunt doar un actor” – declara Robert Powell în urmă cu mai mulți ani.

Pentru rolul din miniseria Iisus din Nazaret, actorul Robert Powell a primit o serie de nominalizări, cea mai importantă fiind la Premiile BAFTA, pentru categoria Cel mai bun actor în rol principal.

Robert Powell și Claudia Cardinale, în rolul unei adultere, în filmul Iisus din Nazaret

Ca o ironie a sorții, dincolo de impactul impresionant pe care l-a avut la public, rolul care l-a făcut celebru în întreaga lume nu i-a adus neapărat și faima, căci dincolo de filmul Iisus din Nazaret, actorul Robert Powell nu a mai primit niciun alt rol de asemenea anvergură.

Zvonurile care au circulat de-a lungul timpului au purtat explicația că niciun alt producător de film nu l-a putut vedea în alt rol decât Iisus.

Robert Powell a mai putut fi văzut în serialul dramatic “Holby City”, produs de BBC One, în serialul “The Detectives/ Detectivii”, și în drama ştiinţifico-fantastică “Doomwatch”.

Pe de altă parte, grație vocii sale inconfundabile, clare și dramatice, actorul a fost ales narator al mai multor documentare istorice ca “World War II in HD Colour/ Al doilea Război Mondial în culori HD”, “Hitler’s Bodyguard/ Bodyguardul lui Hitler”,

“The Story of the Third Reich/ Povestea celui de-al treilea Reich” şi “Secrets of World War II/ Secretele celui de-al doilea Război Mondial”. Ultima sa apariție pe micile ecrane a fost în urmă cu 5 ani în calitate de narator pentru un film documentar numit “The Bible/ Biblia”.

Robert Powell, care l-a jucat pe Iisus din Nazaret pe vremea când avea 32 de ani, o vârstă apropiată de cea a Mântuitorului, având în vedere că răstignirea s-a petrecut la vârsta de 33 de ani, va împlini pe 1 iulie anul acesta 74 de ani.

Actorul și comediantul britanic este însurat cu actrița Barbara Lord (Babs Powell) din anul 1975 și au împreună doi copii, o fată

Sursa:www.unica.ro

 

CITEȘTE ȘI