A bagat drujba intr-un copac si a inceput sa curga SANGE! Ce se afla in interiorul trunchiului cazut la pamant

Cand copacii sunt taiati, nu tipa, nu striga si nu sangereaza. Asa sa fie, oare?

In zona de sud a Africii, creste copacul cu lemn de sange a carui seva rosie si densa. Probabil, daca toti copacii ar „sangera” asa, oamenii s-ar gandi de doua ori inainte sa ii  taie.

Copacul cu lemn de sange creste in Agola, Mozambic, Namibia, Africa de Sud, Tanzania sau Zambia. E folosit, in mod traditional, ca vopsea si colorant. Unele triburi africane cred ca acest copac are puteri magice si este folosit de vraci pentru a trata diferite boli.

Lemnul sau este foarte cautat de producatorii de mobila, motiv pentru care suprafetele acoperite de astfel de copaci se micsoreaza de la an la an. In unele zone, a fost declarata specie protejata.

Recomandam si:

perfect sanatoasa, dar isi doreste sa ramana PARALIZATA! E socant ce le-a cerut aceasta femeie medicilor


O femeie din Statele Unite ale Americii isi doreste sa fie paralizata, desi e sanatoasa.

Chloe Jennings-White are 58 de ani si e originara din orasul Salt Lake City, in statul american Utah. Desi face parte dintr-o comunitate stiintifica si e respectata in domeniul sau, femeia sufera foarte mult pentru ca isi poate folosi picioarele.

Cazul a fost considerat unul cat se poate de ciudat de catre medici, mai ales ca exista persoane care si-au pierdut abilitatea de a merge si ar da orice ca sa o recapete. Totusi, femeia din Statele Unite isi doreste exact opusul.
Chloe Jennings-White a urmat cursurile Universitatii Cambridge si e foarte cunoscuta in domeniul sau, fiind o femeie de stiinta respectata. Inca de la o varsta frageda, insa, aceasta a stiut ca e ceva in neregula cu ea.

Desi poate merge si daca isi doreste chiar poate sa si schieze, Chloe ar da orice sa fie paralizata de la mijloc in jos. Totodata, in ultimii ani aceasta a stat mai mult intr-un carut cu rotile decat in picioare.

Din cate se pare, femeia sufera de o boala psihica foarte rara si nu isi recunoaste anumite functii corporale, asa cum este si mersul. Chloe sufera de „Tulburarea de Identitate a Integritatii Corporale„, iar aceasta afectiune o face sa isi doreasca sa fie paralizata.

Mai mult, aceasta afectiune psihica se manifesta la persoanele care au membre perfect sanatoase, insa vor ca acestea sa le fie amputate sau, asemenea lui Chloe, sa le fie introdusa starea de paralizie.

Multi oameni care sufera de aceasta boala stiu ca afectiunea lor nu poate fi inteleasa sau acceptata si de alte persoane. Asa ca, de multe ori o tin ascunsa chiar si in fata persoanelor apropiate, cum ar fi familia sau prietenii.

Femeia din Statele Unite a marturisit ca e dispusa sa plateasca un medic pentru ca acesta sa ii faca o operatie prin care sa ramana paralizata. De asemenea, chiar daca a gasit un chirurg care sa accepte aceasta conditie stranie, femeia spune ca nu isi poate permite sa achite 16.000 de lire cat i-a cerut medicul, dar ca nu se va da batuta.

CITEȘTE ȘI