Băsescu a râs de Dăncilă în plenul Parlamentului. PSD-iștii nu au avut nicio reacție

Fostul președinte Traian Băsescu a râs, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, de discursul premierului Viorica Dăncilă în care șeful Executivului a prezentat prioritățile României de la 1 ianuarie 2019, data la care Bucureștiul va prelua timp de 6 luni președinția rotativă a Consiliului UE.

„A fost un discurs corect din punct de vedere al limbajului de lemn bruxellez, dar care nu pune degetul pe prioritățile Romîniei. Aș pune o întrebare. Doamna premier nu a simțit nevoia să primească un mandat de la Parlamentul României? A fost corelat cu punctul de vedere al Președintelui, care timp de 6 luni va avea puncte de vedere ca și Guvernul? Iată doar câteva întrebări.

Din discursul dnei premier am înțeles că (râde – n.red.) exercitarea președinției Consiliului UE se limitează la a fi un facilitator. Total greșit! Ești un negociator, ai puncte de vedere precise în Consiliul UE. Nu vreau să primim de la premisa că suntem doar niște organizatori de întâlniri”, a declarat Traian Băsescu în plenul reunit al Parlamentului.

Discursul acestuia nu a fost huiduit și nici fluierat de parlamentarii PSD-iști, așa cum se întâmplă atunci când aceștia dezaprobă spusele vorbitorilor.

„Dle președinte, v-a cam expirat timpul”, i-a spus Tăriceanu.

„Eu pot să mă opresc, dar ați ratat șansa să mai învățați câte ceva”, i-a răspuns Băsescu.

Citeste in continuare si despre…

Se pregătește cel mai mare Protest al anului: 400.000 de oameni în Piața Victoriei

Bucureștiul ar putea fi scena celui mai mare miting al lui 2019! Pe data de 10 august, la un an de la violențele din 2018, Diaspora pune la cale un alt protest, de mare amploare. La Primăria București a fost depusă o cerere de autorizare pentru un eveniment de 250.000 de oameni, însă organizatorul a anunțat că va aduce 400.000 de protestatari.

”Au cerut o autorizare pentru un miting pe 10 august. Organizatorul, Tomi Tomescu, a venit și a înțeles ce trebuie pentru ca mitingul să fie autorizat. Spune că vor veni 250.000 de oameni. Noi l-am întâmpinat cu brațele deschise, l-am văzut ca pe o persoană determinată.

Noi i-am zis că 250.000 de oameni sunt foarte mulți, el a zis că va aduce 400.000 de oameni. A spus că el, din pat, din Anglia, aduce atâția oameni. Noi i-am spus să răspundă la exigențele cerute de lege. În data de 11 februarie vom vedea ce decizie vom lua.”, a spus Aurelian Bădulescu, marți seara, la România TV.

CITEȘTE ȘI