Bunicuța care a frânt inimile a mii de români. Nu acceptă bani de pomana

Povestea unei bunici care sta cat e ziua de lunga pe strada, asezata pe un carton, si vinde marar pentru a putea trai de pe o zi pe alta face inconjurul retelelor de socializare.

Batrana sta in zona Bucur Obor din Capitala si implora oamenii sa cumpere marar pentru a mai putea trai inca o zi. Cei care au vazut-o spun ca bunica nu accepta bani de pomana, relateaza extranews.ro.

”Aceasta batranica implora trecatorii, cu lacrimi in ochi, sa cumpere marar! Plangand spune ca nu a vandut nimic de azi de dimineata… O gasiti in zona Bucur Obor, la iesirea din magazinul Obor, spre Doamna Ghica, langa florarie!

M-am oprit un minut langa dansa, cu foarte mult nu am putut sa o ajut… Dar cu putin de la mine, cu putin de la voi, poate strange de o gustare pe ziua de azi! Aceasta este batranetea din zilele noastre! Pacat, pacat…

Am plecat cu lacrimi in ochi, dar multumita sufleteste ca am putut sa o strang de mana… (…) Mi-a comunicat o doamna ca batranica iese destul de des in aceea zona! Probabil o gasiti dimineata! Imi pare rau, dar nu stiu alte detalii despre batranica de la Obor!

Nu stiu nici daca iese zilnic acolo… Din pacate…Am intalnit-o intamplator, nu am intrebat cum se numeste, nici daca are telefon… Eram pe fuga, in trecere pe acolo…”, a scris o femeie pe Facebook.

Dupa ce a postat fotografie pe internet comentariile si share-urile au fost enorm de multe. Femeia a revenit cu detalii afirmand ca batranica iese des in aceea zona si cel mai probabil poate fi gasita dimineata.

Un alt utilizator a povestit ca a vrut sa ii ofere bunicii bani, insa ea a refuzat spunand cu lacrimi in ochi ca nu primeste „bani nemunciti”.

Citeste si despre

Doi fraţi geniali din Câmpulung Muscel, studenţi la Oxford. Să îi facem cunoscuţi

Andreea şi Costin Oncescu, doi fraţi originari din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, sunt studenţi la Oxford. Andreea este în ultimul an la Inginerie, are două stagii de practică la Rolls-Royce, firmă care i-a făcut şi o ofertă de muncă, iar Costin este în primul an la Informatică.

Andreea Oncescu (22 de ani) a plecat de acasă la 15 ani pentru a urma cursurile Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Iar rezultatele ei au fost mereu la vârf.

La Olimpiada naţională de Fizică a luat locul al doilea în 2011 şi medalia de argint şi menţiune în 2015. Andreea a fost premiată de trei ori consecutiv la Olimpiada naţională de Astronomie şi Astrofizică: argint în 2014 şi bronz în 2013 şi 2015.

În 2014 a mai obţinut un rezultat excepţional la un concurs internaţional de top: medalie de argint la concursul pe echipe Princeton University Physics Competition.

Legat de experienţa de a fi studentă la Oxford, la aceeaşi universitate cu fratele său, Andreea spune că este o situaţie foarte interesantă, mai ales că în ultimii 6 ani l-a văzut pe Costin doar în vacanţe. „Eu am plecat de acasă de la vârstă de 15 ani.

Acum ne întâlnim aproape zilnic, mâncăm împreună, mai discutăm diverse concepte studiate de amândoi şi jucăm squash“.

La Universitatea Oxford, Andreea a obţinut mai multe premii şi burse importante pe Inginerie. Cel mai important premiu pe care l-a obţinut la celebra instituţie britanică este Amos Griffiths.

„Acest premiu se adresează celor ce studiază ştiinţe şi au printre cele mai bune rezultate în urmă examenelor din anul întâi.

Aplicarea la această bursă presupune să trimiţi comisiei de evaluare o scrisoare motivaţională, o recomandare şi scorurile de la examene. Fiind un premiu deschis multor studenţi, faptul că eu am fost printre puţinii câştigători a fost o surpriză foarte plăcută“, ne-a declarat Andreea.

„NU M-AM DECIS DACĂ ACCEPT OFERTA DE LA ROLLS ROYCE“

Andreea Oncescu a avut două stagii de internship la Rolls Royce. Studenta eminentă originară din Câmpulung Muscel spune că cele două internshipuri la Rolls-Royce i-au dat ocazia să aflu cum este să lucrezi în industrie şi au ajutat-o să îşi formeze o imagine mai bună legat de ce face un inginer în viaţă de zi cu zi:

Citeste continuarea AICI

CITEȘTE ȘI