Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi. Cel mai frumos video:

Studiile au arătat că un câine își dă seama când un om (stăpânul său) are o suferință și caută să-i fie aproape, să-i aline durerea. Este suficient să se uite la tine și să înțeleagă dacă ești trist, fericit sau nervos. Vei fi cu adevărat încântat să ai un astfel de animal de companie. Câinii se apropie mai ales de persoanele triste sau care plâng, acesta fiind un semn al empatiei. Pot citi foare bine expresiile faciale ale oamenilor și stările lor emoționale.

Dacă îți iei un câine ca animal de companie vei vedea că el va simți când tu ești trist prin simpla citire a expresiei feței tale. Pentru el va fi foarte important să îți fie alături dacă simte că ai nevoie de sprijin. Un câine preia starea ta de spirit și emoțiile, va fi bucuros dacă ești și tu bucuros, și va fi trist dacă și tu ești trist. El își va exprima dragostea și pritenia, dar și compasiunea, atenția și recunoștința.

Câinele este un priten atent și curajos pentru stăpânul său. Pentru oamenii cu dizabilități fizice – de văz, de auz sau de mobilitate – sunt câini de asistență, care sunt dresați și îi însoțesc pe aceștia chiar și în locuri publice. Ei pot merge alături de stăpânul lor și îi ajută să se descurce mai bine. Sunt câini puternici, care au parte de un dresaj de bază și apoi de un dresaj complex, potrivit nevoilor specifice persoanei cu dizabilități.

Sunt și câini care ajută oamenii ce au numite limitări fizice să facă diferite lucruri, să deschidă o ușă, să ridice lucrurile căzute, și chiar să tragă căruciorul unei persoane cu probleme de mobilitate în pantă. Un câine de acest fel va fi și un prieten devotat, va fi un motiv de bucurie pentru o persoană care are o invaliditate și o viață destul de grea, pentru a se trezi în fiecare dimineață să-și petreacă timpul alături de prietenul ei patruped.

Un câine de serviciu poate fi folosit pentru foarte multe activități în înteriorul casei, dar și în afara acesteia. Ei își ascultă stăpânul, îl ajută să se deplaseze mai usor, în pofida dizabilităților pe care le are. Dacă stăpânul este orb, câinele îl atenționează când trebuie să urce o treaptă, când apar schimbări de înclinație a drumului, curbe sau obstacole. Patrupedul poate fi dresat să găsească liftul, diferite obiecte sau să execute diferite comenzi în funcție de stilul de viață al stăpânului.

Sunt și câini care sunt dresați special pentru persoanele cu probleme de auz. Aceștia pot recunoaște anumite sunete și au capacitatea de a-și anunța imediat stăpânul atunci când le aud. Este vorba despre dresajul special prin care animalul este învățat să aibă anumite alerte pentru anumite sunete: sonerie, incediu, telefon, cronometru, ceas deșteptător și altele

 

 

CITEȘTE ȘI