Cainele – Singura fiinta care te iubeste mai mult decat se iubeste pe sine

Titlul este de fapt un citat si ar fi trebuit sa-l pun intre ghilimele. El apartine scriitorului german Fritz Von Unrub (1885-1970).

L-am ales pentru ca reprezinta esenta, caracteristica importanta a cainilor, indiferent de rasa: dragostea fata de oameni.

Este suficient sa evidentiem cateva aspecte din comportamentul lor in situatii diferite, pentru ca sa intelegem ca ne iubesc mai mult decat se iubesc pe sine. Si…neconditionat!

loading...

Astfel:

  1. Cainii sunt protectori fata de bebelusi si copii

Puneti-va la incercare patrupedul, “spuneti-i” ca vreti sa-l scoateti la plimbare, dar in casa tocmai aveti un nou membru de familie, un bebelus.

Va veti lamuri ca nu va dori sa plece si ca va ramane “sa-l pazeasca”, dormind aproape de el, langa patut ori carucior.

2. Cainele stie cand o femeie urmeaza sa devina mamica

Un caine are mult fler. Jon Ham, viitor tatic, povesteste pe Youtube (Fitness On The Run) ca Walter, cainele lor-rasa Beagle-, a reusit sa simta sarcina sotiei sale, atunci cind avea doar sase saptamani.

Ea i-a cerut lui Walter sa-i arate unde se afla bebelusul. Imediat Beagl-ul i-a ridicat tricoul, i-a lins abdomenul, miscand bucuros din coada. Fara indoiala, era fericit de venirea copilului, gandindu-se ca si-a gasit deja noul tovaras de joaca.

3. Cainele simte cand suntem tristi sau cand nu ne simtim bine

In momente de tristete, un caine face tot posibilul sa ne amuze. Vine pe genunchii nostri, se aseaza peste noi, sta la picioarele noastre. Nu urmareste decat sa ne schimbe dispozitia, iar daca nu ne simtim bine nu se va departa de noi, nu vrea sa ne piarda.

Citeste si despre

Adevărul despre spitalul Oncologic construit de Becali

Nu luăm banii cu noi după moarte, aşa că am decis să-i ajut pe cei bolnavi de cancer. Sunt mărturisirile lui Gigi Becali. Finanţatorul echipei FCSB a investit peste 15 milioane de euro într-o clinică în care cei care suferă de boala necruţătoare vor avea parte de tratamente gratuite. Le va plăti el însă, spune Gigi Becali, totul pentru a nu avea iar probleme cu justiţia.

”Dragostea m-a pus, dragostea mi-a spus pune banii tăi și ajută oameni.” Asta spune Gigi Becali că l-a determinat să construiască un spital în care toate tratamentele pot fi gratuite pentru cei care suferă de cancer.

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More