Calendar Ortodox 6 aprilie 2020 – Zi de post și rugăciune profundă

Calendarul Ortodox pentru ziua de luni, 6 aprilie 2020.

Astăzi este în continuare zi de post, cel mai mare post de peste an. Postul Paștelui este strict.

Duminică a fost dezlegare la vin și ulei, astăzi postul negru continuă. Biserica Ortodoxă îi pomenește astăzi în calendar pe Sfântul Eutihie, patriarhul Constantinopolului.

În calendarul catolic pe 5 aprilie au fost sărbătorite Floriile. Mai jos puteți să vedeți și sărbătorile din Calendarul Romano-Catolic și cel Greco-Catolic. Pe 12 aprilie Romano-Catolicii, Evanghelicii și protestanții sărbătoresc Paștele.

Calendar Ortodox 6 aprilie 2020 – Sfântul Eutihie
Calendar Ortodox 6 aprilie 2020. Sfantul Eutihie s-a nascut in Frigia din parinti crestini. Potrivit Sfintilor Parinti,

pe cand Eutihie era copil si se juca cu altii de varsta lui, jocul lor a fost acela de a scrie fiecare pe un zid numele lui, iar alaturi ceea ce vor fi ei in viata. Cand a venit randul lui, Eutihie a scris: „Eutihie – Patriarh”!

Sfantul Eutihie

La 30 de ani, Eutihie a fost ales staret al unei manastiri din Amasia. La varsta de patruzeci de ani a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca delegat al sau la al V lea sinod ecumenic, tinut in Constantinopol in anul 553.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More