Campionul de la Exatlon care are 5 facultati si stie multe limbi straine

Emana mister, are ochi reci si luminosi, incheieturi de otel, nervi tari, un calm de neinchipuit si mult bun simt. Dar mai presus de toate e un campion. Vorbim despre Ion Oncescu, cel mai invatat concurent de la Exatlon.

Are 40 de ani si o cariera de sportiv impresionanta. A castigat primul titlu national la skandenberg la numai 18 ani, dupa care medaliile au curs una dupa alta.

Ion Oncescu este cvintuplu campion mondial la ambele brate, inclusiv de trei ori campion la bratul stang (2007, 2008 si 2010) si de doua ori campion la bratul drept (2007 si 2008), dar si campion european in 2010 atat la bratul stang, cat si la bratul drept.

In martie 2011, a fost introdus in Hall of Fame „The 50 Greatest Armwrestlers In History”.

Este masterand la Chicago

Iar sportul de performanta nu l-a tinut departe de scoala. A terminat cinci facultati, printre care Facultatea de Jurnalism si Academia de Studii Economice, profilul economic. In plus, este masterand in administrarea afacerilor la Chicago.

Cunoaste multe limbi straine, citeste si memoreaza carti rusesti, asculta muzica preclasica (n.r. Bach, Monteverdi) si clasica (n.r. Haydn, Mozart, Beethoven) si a vizitat aproape toate orasele importante ale lumii, dar i-au ramas in suflet Florenta si Istanbul.

„Orice limba straina se invata fara mari dificultati, daca ai interes. Nu e obligatoriu sa fii vreun geniu, trebuie doar sa ai ambitie si sa-ti pui mintea la munca”, a marturisit Ion.

A vrut sa ia carti in Dominicana

Inainte sa plece in Republica Dominicana, campionul nostru a vrut sa ia cu el carti.

„Am intrebat daca avem voie sa citim pe insula, am primit un zambet. Dar sigur o sa iau cateva foi cu mine”,a precizat fortosul, care sigur citeste atunci cand dispare din grup.

Insa colegii de la ”Faimosii” nu-l pot intelege, unii dintre ei baieti de cartier, neobisnuiti sa aiba astfel de preocupari.

In plus, Ion s-a aratat mai mereu dezamagit de caracterul lor, numindu-i ipocriti. Iar razbunarea a venit intodeauna din partea acestora, care nu au ezitat sa-l propuna spre eliminare, ori de cate ori au avut ocazia. Inclusiv aseara, cand Ion Oncescu si-a auzit numele de cinci ori.

Nu a vrut sa-si nominalizeze colegii

Vizibil dezamagit, acesta a fost oarecum surprins de decizia pe care au luat-o colegii, in conditiile in care strategia fusese alta.

“Acum cateva ore, pe plaja, coechipierii mei au facut un colocviu. Ramasese ca-l vor alege pe Florin. Si asa, de pe drum, se intorceau spre cotet si mi-au zis: Ma bucur ca nu sunt in postura imunitatii care m-ar fi putut pune intr-o eclipsa de ipocrizie”, a adaugat Ion Oncescu.

Acesta a renuntat la batalia pentru imunitate in favoarea lui Vladimir Draghia, nedorind ca el sa propuna un om care sa plece acasa.

Sursa: cultural.bzi.ro

CITEȘTE ȘI