Când se redeschid şcolile? Răspunsul dat de Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că decizia este ca şcolile să se

redeschidă din septembrie, dar că niciun copil bolnav nu va intra în şcoală, iar febra trebuie să fie un motiv ca elevul să nu fie trimis la unitatea de învăţământ în acea zi.

Raed Arafat a precizat că poate în şcolile cu un număr mai mare de elevi pauzele să fie distanţate, pentru a nu ieşi toţi elevii în acelaşi timp.

Raed Arafat a declarat duminică, la Digi 24, că acum era foarte greu să fie făcută distanţare socială la şcoală.

“E foarte greu într-o şcoală să vii să faci distanţare, să ţii cursurile şi să ţii copiii în pauze, că nu poţi să îi ţii numai în clasă, fără pauză, fără nimic, să nu interacţioneze.

E suficient ca unul dintre ei să fie pozitiv asimptomatic şi toata clasa să ia şi o ducă acasă la ei. Sau să fie unul pozitiv asimptomatic pentru că de acasă de la el e cineva pozitiv şi să se ducă să o ducă la profesor sau la profesoară”, a spus Arafat.

Întrebat dacă este o certitudine că în septembrie vor fi deschise şcolile, şeful DSU a spus: “La acest moment asta este decizia. Şi alte ţări au zis că în septembrie se reia şcoala. Dacă vedem că ceva se schimbă cu virusul, asta se analizează în preajma datei.

Dar la acest moment, asta este data, asa e decizia, decizia de 15 septembrie, cred că asta e data de deschidere a şcolilor oficială, atunci o să se deschidă şcoala. Acum e prea riscant în faza asta şi nu e doar părerea mea, e părerea tuturor”.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More