Care sunt dotarile minime pentru un atelier hobby destinat prelucrarii lemnului si metalului

Care Sunt Dotarile Minime Pentru Un Atelier Hobby Destinat Prelucrarii Lemnului Si Metalului

Foarte multi oameni care au spatiu suficient in curte si iubesc sa mestereasca aleg sa isi amenajeze un atelier in care sa poata prelucra lemn, metal sau de ce nu, chiar plastic.

Atelierele hobby, chiar daca nu sunt destinate unei exploatari profesionale, trebuie sa se bucure de eficienta cat mai mare si mai ales de siguranta.

Una dintre provocarile pe care le au toti cei aflati la inceput este sa achizitioneze sculele necesare pentru eficientizarea acestui punct de lucru.

In principiu, este recomandat sa fie achizitionate cat mai putine scule, care sa faca un numar cat mai mare de lucruri.

Care este dotarea minima a atelierului?

Cei de la AtelierulTau.ro au facut o lista cu cele mai comercializate produse destinate atelierului, iar urmatoarele se afla pe primele pozitii:

1. O masa cu circular. Este extrem de utila pentru cei care doresc sa prelucreze lemn masiv, deoarece usureaza foarte mult orice proces de taiere. Alaturi de aceasta masa, un fierastrau vertical poate sa asigure precizie in taiere.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

2. Un pistol pneumatic. Un astfel de pistol este ideal intr-un atelier in care exista multe suruburi de insurubat sau desurubat. Economia de timp pe care o aduce, stresul eliminat sau eliminarea riscului de accidentare fac investitia intr-un astfel de produs sa merite din plin.

3. O menghina. Pentru siguranta si eficienta maxima este important ca fiecare proces de prelucrare sa fie stabil. O menghina poate mentine intr-o pozitie fixa piesa ce trebuie sa fie prelucrata, sporind gradul de siguranta din atelier.

4. Un aspirator de praf. Atunci cand se gandesc la un atelier hobby, foarte putini oameni iau in considerare aspiratorul. Acesta este o piesa extrem de importanta, insa, care poate face diferenta dintre un atelier sigur si unul mai putin sigur. Un aspirator eficient va elimina praful, rumegusul si resturile, scazand riscul de accidente sau de dezvoltare a unor probleme respiratorii;

5. O masina de slefuit. Piesele din lemn trebuie sa arate perfect si sa fie placute la atingere. Pentru asta, o masina de slefuit este cea de-a 5-a scula indispensabila.

Evident, acestea sunt doar o mica parte dintre sculele dintr-un atelier. Sunt acea mica parte care poate face treaba sa mearga si poate rezulta in produse frumoase, chiar si din mainile unui amator.

Ce trebuie avut in vedere la achizitia tuturor sculelor pentru atelier?

Intotdeauna trebuie sa se urmareasca doua aspecte importante: eficienta si siguranta. In ceea ce priveste eficienta, este important sa se opteze pentru scule cat mai bine inchegate, de la producatori de renume, cu experienta si review-uri bune din partea utilizatorilor. Desi exista si o piata a sculelor second hand, cel mai bine este sa se aleaga scule noi.

In ceea ce priveste siguranta, este bine sa se caute scule cu cat mai multe dotari care protejeaza integritatea corporala a celor care lucreaza si de asemenea, este indicat sa se achizitioneze accesorii precum ochelarii de protectie, manusile si un echipament cat mai rezistent la eventuale socuri.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !