Care sunt principalele beneficii ale endodonției

Domeniul medical este bogat în cuvinte și expresii greu de reținut și mai ales de înțeles. Vizitele în cabinetul medical pot fi uneori adevărate incursiune către zone misterioase menite să îți trezească și mai multe confuzii. Cadrele medicale care s-au obișnuit să folosească limbaje specializate pot întâmpina probleme în a comunica în termeni simpli cu pacienții. Însă, o astfel de inițiativă poate influența semnificativ percepțiile și experiența ulterioară a pacienților.

Endodonția este o ramură a stomatologiei de care puțini oameni au auzit, însă care este capabilă să salveze dinții afectați de carii. În cazul în care prezinți dureri sau pulsații la nivelul unuia sau mai multor dinți trebuie să apelezi la un medic endodont. Un asemenea doctor este răspunzător de mai multe lucruri:

Se pregătește intens pentru a desfășura doar tratamente endodontice. Specializările atestate prin diplome, dar și experiențele acumulate de-a lungul timpului îl vor face să fie complet pregătit pentru astfel de tratamente. El este cel mai în măsură să realizeze cu succes toate etapele implicate. Îți va oferi, de asemenea cele mai prețioase sfaturi și informații despre tot procesul în sine.

  • Va realiza într-o ședință de maxim două ore tratamentul endodontic de care ai nevoie. Primul pas pe care îl va face va fi să pregătească canalul radicular. În cazul în care dispune de aparatura necesară poate realiza pasul cu ajutorul unor ustensile rotative.
  • Apoi, va pregăti și realiza procesul prin care se scoate nervul răspunzător pentru durerile insuportabile pe care le-a resimțit pacientul. Pentru a duce la bun sfârșit o asemenea etapă este necesară aplicarea diverselor substanțe pentru a igieniza corect zona. Trebuie să se acționeze cu mare grijă și responsabilitate.
  • După ce nervul a fost scos cu succes, ultima etapă presupune aplicarea unor unui metode menite să sigileze zona respectivă. Se vor utiliza gutaperci sau diverse tipuri de pastă.

Inflamațiile și durerile dinților nu ar trebui să reprezinte singura sursă de îngrijorare. Trebuie să apelezi de urgență la cabinetul medical si medicul endodont te va ajuta dacă prezinți afte bucale sau abcese dentare. Astfel de afecțiuni – aftele, de exemplu, apar de obicei în jurul limbii, obrajilor sau gingiilor. Există situații în care se extind semnificativ și provoacă dureri insuportabile și pot cauza leziuni care sunt capabile să formeze cicatrici.

Tratamentul presupune administrarea de uleiuri, spray-uri sau medicamente speciale. În cazul în care nu vor să dispară se apelează la metode chirurgicale sau cu laser pentru a le îndepărta.

Nu ezita niciodată să pui întrebări medicului stomatolog în ceea ce privește aspectele pe care nu le cunoști în totalitate!

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.Info vă mulțumește pentru înțelegere !