Cartofi cu usturoi la cuptor – o reteta simpla si gustoasa, de post

„Cartofii cu usturoi si pesmeti la cuptor” – o mancare de post excelenta, care poate fi servita ca fel principal alaturi de legume proaspete sau salate. Usturoiul ofera cartofii un gust aromat, iar pesmetii – o textura usor crocanta. Cartofii se prepara foarte simplu, sunt incredibil de gustosi si savurosi!

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi mici
  • 4 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 linguri de pesmeti
  • sare, piper negru macinat si busuioc dupa gust
  • 1 fir de marar
  • 1 fir de patrunjel

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii. Ii puteti fierbe cu coaja si sa-i curatati sau puteti fierbe cartofii curatati. Lasati cartofii sa se raceasca putin. Amestecati cartofii cu ulei, sare, piper, busuioc si usturoi ras. Puneti-i intr-o punga, presarati-i cu pesmeti si scuturati-i de cateva ori, ca sa se distribuie pesmetii uniform. Asezati cartofii in tava si coaceti-i la 180 de grade timp de 30-35 de minute pana se vor rumeni usor.

Citeste si despre..

Iata cum Ceapa rosie iti topeste varicele. Cum se prepara remediul naturist care face minuni

Varicele sau venele varicoase sunt vene largi, proeminente, palpabile si vizibile la suprafata pielii, localizate la nivelul coapsei si al gambei. Alte forme de vene varicoase sunt telangiectaziile si venele reticulate. Ele nu dau simptome, iar tratarea lor e de ordin cosmetic.

Telangiectaziile sunt vene foarte mici, usor vizibile, care nu se pot palpa, localizate in special in straturile superficiale ale pielii. Venele reticulate sunt mai mari decat telangiectaziile, dar mai mici decit cele varicoase. Deasemenea, sunt putin simptomatice si de obicei nu necesita decat tratament cosmetic.

Tratamentul cu ceapa rosie poate fi urmat de bolnavii cu varice care nu vor sa apeleze la ajutorul bisturiului, dar si de cei care au incercat, fara succes, numeroase remedii. Pentru varice, tratamentul dureaza o luna si, dupa 30 de zile de pauza, procedura trebuie repetata, pana cand varicele dispar.

Cum se prepara leacul: Ingrediente: – 600 ml suc de ceapa rosie – 300 g miere de salcam.
Preparare: Ceapa se toaca foarte marunt, apoi se stoarce printr-un tifon des. Sucul obtinut se toarna intr-o sticla; dupa aceea, se adauga mierea si ingredientele se amesteca foarte bine, pana cand preparatul se omogenizeaza. Leacul se pastreaza la frigider. Dupa fiecare masa principala, din acest preparat luati cate 50 gr, de doua ori pe zi. Tratamentul trebuie urmat, fara intrerupere, timp de o luna.

Citeste si despre..

Special pentru femei, memorizați acest text și chiar puneți-l pe perete este important pentru o viata linistita

Nu vă umiliți. Nu fiți naivă. Nu vă stresați. Aveți grijă de silueta Dumneavoastră. Nu vă izolați. Nu vă plângeți mereu. Nu strigați. Nu uitați unde ați pus cheile.

Acest text trebuie să fie lipit nu doar pe frigider, dar pe toți pereții din casa Dumneavoastră!

Citiți cărți.

Nu urmăriți talk-show-urile.

Și nu  uitați să repetați mereu că sunteți fericită și vă merge bine în toate.

Gândiți-vă la multe lucruri.

Nu faceți exces de alcool.

Nu acceptați în anturajul Dumneavoastră persoanele inutile.


Treziți-vă devreme. Dormiți cel puțin opt ore pe zi. Alegeți o dietă corectă și nu vă mai cântăriți de 100 de ori pe zi! Coborâți de pe cântar și începeți dieta! Și nu așteptați vara.

Feriți-vă de oamenii mohorâți. Și nu vă rușinați de ideile nebunești care vi se strecoară în minte. Țineți cont de sfaturile celor apropiați, nu vă încăpățânați! Mulțumiți-le părinților pentru ceea ce au făcut pentru Dumneavoastră!

Mergeți la sfârșit de săptămână la cinema ori la o plimbare în parc cu cineva. Ori la cafenea. Nu vă mai gândiți la moarte. Expediați-i cuiva drag o scrisoare în plic. Nu vă prefaceți. Încetați să vă mai deranjați pentru orice fleac.

Călătoriți cât sunteți tânără și aveți puteri. Nu vă faceți griji pentru bani. Experiența este cea mai importantă.

Dacă iubiți pe cineva, spuneți-i acest lucru. Dacă nu iubiți pe nimeni, îndrăgostiți-vă! Nu renunțați la dragoste niciodată! Lucruri minunate se întâmplă atunci când ne așteptăm mai puțin. Dumnezeu este bun și ne oferă mai mult decât ne-am putea imagina.

Sursa: culinar.bzi.ro
CITEȘTE ȘI