Ce se intampla in corp daca manaci GHIMBIR in fiecare zi, timp de o saptamana. Medicii nu isi explica

Ghimbirul este una dintre cele mai valoroase mirodenii, rădăcinile căruia, în stare proaspătă sau uscată, se folosesc şi în scop medicinal.

Acestea conţin compuşi, uleiuri benefice pentru sănătate, mucilagii, răşini, fibre dietetice, kaliu, zinc, calciu, cupru, magneziu, vitaminele B6, C şi D. Principiile active din rădăcina de ghimbir au proprietăţi antiemetice, antivertiginoase, carminative, stimulează secreţia de salivă şi sucuri digestive.

De asemenea, ghimbirul are efect de calmare a tusei, efect antialgic, sedativ şi antipiretic, prin stimularea transpiraţiei, iar aplicarea localã are efect revulsiv şi îmbunătăţeşte circulaţia periferică.

Ghimbirul stimulează digestia
Compuşii din ghimbir stimulează secreţia salivei şi producţia de bilă, stimulând astfel digerarea alimentelor. Un studiu care a cuprins 24 de persoane sănătoase, ce au folosit zilnic 1,2 grame de ghimbir pulbere înainte de masă, a constatat că participanţii au digerat mult mai rapid alimentele procesate, dar şi riscul de ingidestie a fost redus cu 50%.

Reduce senzaţia de greaţă
Ghimbirul poate fi consumat crud sau în ceai. Mai multe cercetări au constat că ghimbirul manifestă proprietăţi antiemetice, inclusiv pe durata sarcinilor la gravide.

Consumul de ghimbir reduce durerile musculare

Datorită compuşilor săi antioxidanţi, consumat zilnic ghimbirul poate reduce durerile musculare cu până la 25%. De asemenea, un studiu realizat la Universitatea din Georgia a descoperit că acest lucru ar acţiona benefic şi asupra durerilor menstruale.

Ghimbirul scade riscul bolilor de inimă
În cadrul unui studiu, participanţii cu diabet de tip 2, care administrau 2 grame de ghimbir pudră zilnic, au semnalat reducerea cantităţii de zahăr din sange cu 10%. Se ştie că nivel crescut al glucozei în sânge este un factor de risc pentru bolile de inimă.

Combate imflamaţia din organism
O altă cercetare, efectuată asupra 230 de pacienţi ce sufereau de artrită, a determinat că consumul de ghimbir poate reduce durerea, inflamaţia şi rigiditatea la nivelul articulaţiilor.

Proprietăţi anticancerigene
Fiind un aliment sănătos, încărcat în compuşi antioxidanţi şi vitamine ce întăresc imunitatea şi rezistenţa organismului, scad colesterolul în sânge şi luptă cu obezitatea, ghimbirul ajută la neutralizarea celulelor canceroase din organism.

Ghimbirul este bun pentru creier
Acesta ajută la combaterea inflamaţiei din ţesutul cerebral, previne apariţia bolii Alzheimer şi altor deficienţe cognitive ce însoţesc procesul de îmbătrânire. Unele studii au stabilit că compuşii bioactivi şi antioxidanţii pot inhiba procesele imflamatoare din creier. În cadrul unei cercetări, 60 de femei de vârstă mijlocie au folosit zilnic extract de ghimbir, timp de o saptamana, iar rezultatele au arătat o îmbunătăţire a memoriei.

Cititi in continuare despre:

Cel mai bun tort cu nucă. Crema este absolut demențială! Aș mânca toată ziua numai acest desert!

CITEȘTE ȘI