Cea mai înțeleaptă pildă pe care am citit-o în ultimul timp:

Dumnezeu a creat o vacă și i-a spus:

“Tu vei petrece toate zilele în câmp, vei da lapte, îți vei hrăni vițeii și familia fermierului. Pentru asta primești în dar o viață lungă de 60 de ani”.

“De ce să dureze această viață grea tocmai 60 de ani?! – a răspuns vaca – Mie îmi sunt de ajuns și douăzeci, ceilalți patruzeci de ani lasă-i pentru altcineva”.

Dumnezeu a fost de acord.

Apoi Dumnezeu a creat un câine și i-a spus:

“Tu vei sta tot timpul la poarta casei tale și vei lătra la toți cei ce trec pe alături. Pentru asta primești în dar o viață lungă de 20 de ani”.

“E cam mult pentru lătrat – răspunse câinele indispus – Mie îmi sunt de ajuns și zece, anii ce rămân lasă-i pentru altcineva”.

Dumnezeu iarăși a fost de acord.

În sfârșit Dumnezeu a creat un om și i-a spus:

“Mănâncă, dormi, odihnește-te și savurează viața și pentru asta primești 20 de ani de viață”.

Omul s-a arătat revoltat: “Cum adică, doar 20 de ani?! Dă-mi acești douăzeci de ani, apoi cei 40 rămași de la vacă și cei zece rămași de la câine. Șaptezeci de ani îmi vor fi de ajuns, e bine așa?”

“Fie voia ta!” – a răspuns Dumnezeu.

Și de atunci așa e viața omului: primii 20 de ani de viață noi dormim, mâncăm și savurăm viața, următorii 40 de ani lucrăm din greu să ne hrănim familia, iar ultimii 10 – stăm pe lângă casă și “lătrăm” la toți cei ce trec pe alături…

Va recomandam sa cititi in continuare si:

O vei citi în doar 5 minute, (Pilda celor 3 copaci). dar o vei ține minte toată viața!

CITEȘTE ȘI