Cele mai periculoase alimente pentru ficatul tau

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman. Fără un ficat sănătos și functional nici nu poate fi vorba practic de o viață lungă.

Din acest motiv trebuie să avem foarte multă grijă de el. Putem să facem acest lucru cu ajutorul produselor alimentare. Dacă vom mânca doar ceva bun și sănătos, ficatul se va menține și va funcționa la capacitate maximă.

Chiar dacă ne este greu să ne imaginăm, totuși ficatul este ca un laborator de detoxifiere a organismului care are dimensiunea unui teren de fotbal normal.

loading...

Cu ajutorul lui este curățat sângele din tot corpul, dar și alte organe. În același timp, tot ficatul este responsabil pentru metabolizarea substanțelor chimice, a proteinelor, a carbohidraților.

Dacă vrei, poți să spui că ficatul este o combinație între medicul personal și un asistent medical.

În general orice produs alimentar este bun pentru ficat, totuși nu trebuie să lipsească din meniul tău anumite produse de bază.

Poți începe în primul rând cu o cafea dimineața. Cercetătorii au descoperit că cei care consumă în mod frecvent cafea riscă mai puțin să dezvolte boli de ficat sau chiar de inimă.

Acest lucru are legătură mai ales cu faptul că în cafea se găsesc foarte mulți antioxidanți. Cu toate acestea nu trebuie să depășești patru cafele într-o singură zi.

Apoi foarte potrivite mai sunt și coacăzele. De fapt, pentru ficat sunt în general bune toate fructele de pădure.

Peștele este în general o sursă foarte bună pentru cele mai sănătoase proteine. De aceea pentru un ficat sănătos, ai neapărată nevoie de acest aliment.

De asemenea, foarte recomandate sunt și afinele, despre care în general se spune că sunt niște super alimente.

Trebuie să treci peste gustul ușor amărui și vei reuși să te bucuri de beneficiile fructului de grapefruit.

Sfecla roșie este un alt produs care te ajută să îți cureți ficatul într-un mod natural și nepericulos. Apoi, pentru că începe sezonul lor, poți apela și la struguri.
Sunt potrivite toate tipurile de struguri, indiferent de culoare sau de gust.

Pe de altă parte, pentru ficat există și niște alimente intezise, care îl pun mai degrabă în pericol, decât îl ajută.

Așadar, este vorba în primul rând despre alcool, în toate variantele sale. Pe un loc secundar, dar la fel de important sunt și conservele, din motive lesne de înțeles.

În această ordine de idei ar trebui să renunți și la mâncarea fast food. Chiar dacă sunt foarte bune în general, totuși stafidele nu trebuie consumate în cantități prea mari.

De asemenea, foarte periculoase pentru ficat sunt și sucurile cu mult acid.

Carnea roșie este și ea o sursă foarte bună de proteine, totuși face rău ficatului din cauza cantității mari de cholesterol pe care o ai.

Și nu în ultimul rând, pe lista alimentelor care afectează ficatul sunt și dulciurile. Problema cu acestea este că toate dulciurile conțin în general mult zahăr.

Teoretic, ficatul poate suporta orice fel de mâncare, atâta timp cât spre exemplu, vorbim de o bucată mica de tort mâncată foarte rar.

Altfel, lucrurile nu mai stau la fel de bine și ficatul se umple de toxine.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata