Ciclonul care traversează Europa

Un ciclon violent traversează Europa în această perioadă.

Astfel că, și țara noastră va fi afectată de acest ciclon, însă efectele vor fi diminuate.

Dacă săptămâna trecută am avut coduri roșii și portocalii de viscol, vânt puternic și temperaturi scăzute în țară, de săptămâna aceasta sud-estul țării va simți o temperatură de până la 12 grade Celsius, dar și ploi puternice, din cauza ciclonului care traversează Europa.

Meteorologii susțin că România este traversată de un val de aer cald mediteranean, dar existând sistemele frontale care vin dinspre Europa Centrală, vor exista ploi în vestul, centrul și nord-vestul țării. Vor fi ploi locale în restul teritoriului.

„Traversăm acum o perioadă în care vremea îşi schimbă radical aspectul o dată la două-trei zile, dar dacă ne uităm puţin în urmă am avut o foarte lungă perioadă în care, cel puţin din punct de vedere al precipitaţiilor, nu s-a întâmplat mai nimic. Nu este bine să avem nici astfel de blocaje atmosferice, aşa cum le numim noi, pentru că seceta este instalată în mare parte a ţării. Sigur că suportăm destul de dificil şi aceste treceri foarte bruşte, pentru că ne influenţează variaţiile de temperatură, apariţia precipitaţiilor, după o lungă perioadă de lipsă de precipitaţii. Aceste variaţii se datorează unor factori la scară europeană, până la urmă. Nu este chiar ieşit din comun acest lucru pe parcursul iernii.

CITEȘTE ȘI