Cine este femeia pentru care Sergiu a mers călare 40 de kilometri. Cei doi abia au devenit părinți! / FOTO

Povestea lui a ajuns la sufletul românilor! Sergiu este un tânăr devenit cunoscut în întreaga țară după ce în Iași, dintr-un sat aflat la 40 de kilometri distanță, călare pe cal, ca să-și vadă soția care a născut. Bărbatul a fost sancționat de autorități pentru că nu avea voie călare în oraș. Totuși, purta mască și avea la el și declarație pe proprie răspundere.

Zilele trecute, imaginile cu Sergiu Ciobotariu, originar din Răducăneni, au devenit virale pe rețelele de socializare. Tânărul a dorit să își vadă fiul nou-născut și, pentru că nu a reușit să ia un mijloc de transport în comun până la spital, în contextul pandemiei de coronavirus, a urcat călare și a mers așa 40 de kilometri.

El spune că voia să îi ducă soției mâncare și pamperși pentru copil.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu, potrivit BZI.

Sergiu avea la el declarația pe proprie răspundere și mască, dar a fost sancționat pentru că mergea călare, în oraș. Apoi, după discuția cu oamenii legii, tânărul s-a întors acasă.

Sergiu are trei copii

Tânărul lucrează cu ziua ca să facă rost de bani pentru a-și întreține familia. Împreună cu soția sa, are trei copii. Pentru ei a început și construcția unei case.

„Am fost plecat la muncă… În fiecare zi plec la muncă cu calul… Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare (…) Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu acum, dar nu avem ce face… muncesc cât pot”, a precizat bărbatul.

CITEȘTE ȘI