Coronavirus: Italia, cea mai afectată țară din Europa și a treia la nivel mondial. Cum funcționează carantina?

Este panică în Italia, țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate și unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine.

  • Italia a anunțat luni, încă două decese din cauza coronavirusului, ceea ce ridică bilanțul la cinci morți.
  •  MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia din cauza coronavirusului și îi anunță pe românii care vor să plece în Italia sau se află deja acolo că Guvernul italian a decretat starea de urgență.
  • Un al treilea deces a fost anunțat duminică seara de autoritățile italiene.
  • În nordul Italiei, două persoane, un bărbat și o femeie, au murit în zilele anterioare, din cauza pneumoniei virale, în două regiuni separate, Lombardia și Veneto.
  • Românii din regiunile afectate sunt speriați și unii dintre ei ar vrea să revină în țară. Deocamdată, nu au apărut cazuri de îmbolnăvire printre cetățenii români.
  • Ministerul de Externe de la București a anunțat că a constituit un grup de lucru care este în legătură permanentă cu autoritățile italiene.

ACTUALIZARE DUMINICĂ, ORA 19:00 Bilanț actualizat de autoritățile italiene: trei morți, 157 de cazuri de infecții confirmate în total, 26 de oameni sunt în stare gravă sau critică. Italia devine a treia cea mai afectată țară din lume, după China și Coreea de Sud.

CITEȘTE ȘI