Dacă doriți să coaceți ceva simplu, încercați această rețetă!
ingrediente:
3 ouă
200 g zahăr
150 g de smântână dulce
80 ml de ulei
1 plic de zahăr vanilat
putina sare,
250 g făină
1 plic praf de copt
4 – 5 mere mari.
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un castron, cu excepția merelor și se amestecă bine. Se decojesc doua mere si se taie cubulete, apoi se amesteca usor in aluat. Se tapeteaza o forma de tort si se pune amestecul rezultat. Restul merelor se taie in felii subtiri si se aseaza deasupra aluatului. Se introduce in cuptorul incins la 190 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Se scoate si se lasa la racit. Se scoate din forma si se serveste cu zahar pudra.
Pofta buna!
Te-ar putea interesa si: Reteta pentru aluat de tip chec pentru prajituri cu fructe, foarte usor de facut – Gustos si pufos
Pentru a prepara acest aluat, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
6 oua
300 g zahar
10 linguri de ulei
300 ml lapte sau apa minerala(cu apa minerala iese mai pufos)
500 g faina
jumatate de plic praf de copt
zahar vanilat – 2 plicuri.
o tava cu dimensiunile 34 x 24
Se folosesc aproximativ 900 g capsuni sau alte fructe potrivite(daca se folosesc fructe cu samburi se scot si se lasa sa se scurga).
Cum se prepara?
Se separa albusurile de galbenusuri si lse bat spuma tare, pui zaharul, bati din nou pana se intareste si pui – in ordinea urmatoare: galbenusurile, bati pana se omogenizeaza, uleiul, continui batutul, apa minerala sau laptele, zaharul vanilat, faina in care ai pus si praful de copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni aluatul.
Peste aluat pui capsunile care au fost spalate, scurse si taiate in doua. Acoperi aluatul cu fructe(daca doresti) si pui la copt in cuptorul incalzit pt. cca 45 de minute.
Daca vrei pudrezi prajitura cand este gata. Daca iti plac prajiturile mai dulci, poti pune 400g zahar. O prajitura buna, ieftina si usor de facut.
Citeste si despre..
Iata care sunt beneficiile vinului rosu pentru sanatate
Există multe beneficii ale vinului roșu pentru sănătate. Această băutură alcoolică face parte din culturile multor popoare de veacuri întregi.
Vinul roșu este consumat, în general, la petreceri și ocazii speciale. Însă multe persoane preferă să îl consume la masă, mai ales în țările din sudul Europei.
Popularitatea sa se datorează nu numai gustului minunat, ci și faptului că vinul roșu conține nutrienți benefici sănătății. Deși nu trebuie consumată în cantități excesive, această băutură este o sursă excelentă de antioxidanți.
Principalul ingredient activ al vinului roșu, resveratrolul, scade riscul de îmbătrânire a celulelor și combate alte efecte negative ale radicalilor liberi.
În plus, vinul roșu conține vitamine și minerale care ajută la buna funcționare a sistemelor principale din corp. În cele ce urmează îți prezentăm pe larg 10 beneficii ale vinului roșu pentru sănătate.
Antioxidanții din vinul roșu activează o genă care împiedică formarea celulelor noi de grăsime. Având și un efect detoxifiant, această băutură scade riscul de obezitate și contribuie la pierderea în greutate.
Consumul unui păhărel de vin roșu pe zi ajută la prevenirea problemelor danturii și ale gingiilor. Datorită proprietăților sale antimicrobiene, această băutură împiedică dezvoltarea bacteriilor, printre care streptococul, care provoacă adesea carii și gingivită. Vinul roșu este alegerea ideală pentru neutralizarea respirației urât mirositoare și a altor simptome ale infecției.