Cum arăta Laura Codruța Kovesi pe vremea când era vicecampioană europeană la baschet. Dezvăluirile antrenorului

Laura Codruța Kovesi, viitorul procuror-șef al Parchetului European, nu a activat dintotdeauna în zona juridică. Aceasta a fost pasionată de sport în copilărie și adolescență, ba chiar a făcut performanță cu echipa de baschet la care a activat. Antrenorul său își amintește cu nostalgie acele vremuri.

Astăzi, la 46 de ani, Laura Kovesi este în atenția opiniei publice după ce CEDO i-a dat câștig de cauză în cazul unui proces. Aceasta a contestat decizia Curții Constituționale prin care era revocată în 2018 din funcția de procuror-șef al DNA. Legătura sa cu domeniul juridic apare abia aproape de vârsta de 22 de ani, după 15 ani de baschet.

Performanța, țelul Laurei

Deși într-un timp destul de scurt, Laura a avut rezultate bune alături de echipa sa. Procurorul-șef a activat la CSS Mediaș, echipa alături de care a cucerit titlul de junioare în 1989. Tot în același an, naționala de cadete a României a devenit vicecampioană europeană de juniori. Turneul final a fost disputat la Timișoara.

(sursa - baschet.ro)
(sursa – baschet.ro)

De asemenea, a existat și perioada în care Kovesi a evoluat la Universitatea Cluj. În timp ce la club Laura juca pe postul de pivot, la naționala de junioare ea activa ca extremă stânga.

Dintr-un material realizat în exclusivitate de jurnaliștii de la gsp.ro, aflăm câteva povești spuse de fostul antrenor al Laurei Codruța Kovesi. Fostul antrenor de baschet al Laurei, Costel Tătaru, își amintește cu drag ambiția elevei sale:

Era un copil foarte serios, ambițios și foarte corect. Dacă eu mă întorceam cu spatele și ea avea de făcut 100 de sărituri ca mingea, făcea 100, nu făcea 99! Nu se dădea la o parte de la efort, fie că îi convenea sau că nu îi convenea. Bodogănea, dar își făcea datoria fără probleme. A fost iubită de fete pentru că era serioasă și simpatică.

(sursa - gsp.ro)
(sursa – gsp.ro)

Culisele antrenamentelor la baschet

Întâmplările amuzante și peripețiile nu lipsesc din cadrul cantonamentelor. Antrenorul Laurei rememorează un episod distractiv alături de echipă.

La nu știu ce deplasare de dinaintea unui meci, ne-am oprit la un restaurant să mâncăm. Fetele s-au dus la bar să-și ia o citronadă sau ceva de genul acesta și țin minte că un barman le-a zis să se dea jos de pe bar. Doar că ele, fiind înalte, erau în picioare, pe podea, aia era înălțimea lor.

COMENTARII

DE REȚINUT !
Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.

Vă rugăm să folosiți un limbaj frumos în caz contrar comentariul Dumneavoatra nu va fi publicat.
Echipa CITESTE.INFO vă mulțumește pentru înțelegere !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More