Cum poți crește un lămâi la tine acasă doar din semințele fructului

Pentru oamenii care folosesc lamai des dar nu traiesc intr-o tara cu climat corespunzator pot planta un lamai chiar la ei acasa. Lamaiul face niste frunze de un verde inchis de o textura lucioasa ce straluceste in lumina soarelui, florile lamaiului sunt albe si raspandesc un miros de citrice incantator.

Ce ai nevoie?

Trebuie sa gasesti in primul rand un ghiveci corespunzator in care iti vei creste planta mult dorita. Este foarte greu sa cresti un copacel din lamai din seminte dar nu este imposibil, dar pentru cei ce nu au rabdare pot cumpara un copacel de lamai de la florarie sau de pe internet.

loading...

Cum sa incepi?

In ghiveciul pe care l-ai achizitionat adauga un sol special si hranitor, sub ghiveciul tau pune o farfurioara. In ghiveci trebuie sa punem pamantul pana la jumatatea acestuia si apoi sa adaugam semintele.

Acopera ghiveciul cu o bucata de sac de gunoi intepat din loc in locpentur a mentina mediul cald. Ghiveciul trebuie tinut la o temperatura optima si trebuie ferit de umiditate deoarece poate afecta cresterea plantei.

Media de durata a cresterii unui copacel de lamai pana la maturitate este de 2-3 ani de zile.In 2 saptamani de la plantarea semintelor in ghiveci va aparea primul lastar in cursc de dezvoltare iesind din pamant.

Cand copacelul incepe sa cresca asigura-te ca il pui langa fereastra deoarece copacelul are nevoie mare de lumina soarelui. Pamantul din ghiveci trebuie afanat cel putin o data la doua saptamani iar daca iti doresti o accelelara a procesului poti adauga anumiti fertilizatori.

Desi pot trece multi ani pana cand lamaiul tau sa fie suficient de matur pentru a produce fructe, satisfatia de a-l cultiva si ingriji merita efortul.

Citeste si despre..
Cura cu usturoi pentru circulație, colesterol, ritm cardiac și curățarea vaselor de sânge

Usturoiul este cunoscut în numeroase culturi pentru efectele sale profilactice și terapeutice puternice. Conține compuși cu proprietăți antitumorale și antimicrobiene, și substanțe reduc riscul și simptomele bolilor cardiovasculare și metabolice.

Fitoterapeutul Constantin Milică citează în una din cărțile sale de medicină naturistă efectele binefăcătoare ale unei cure preventive cu usturoi pentru sistemul cardiovascular.

Tratamentul constă în administrarea a 2-3 căței de usturoi în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Cățeii se curăță de coajă și se înghit întregi, nemestecați, ca pe niște pastile.

Cura durează 2 luni și este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială sau alte afecțiuni cardiovasculare, în scop profilactic, dacă nu sunt prezente alte afecțiuni în care usturoiul crud este contraindicat.

Datorită conținutului bogat în sulfide, usturoiul determină reducerea depozitelor de colesterol LDL din pereții arteriali. Are totodată acțiuni hipotensive, fluidizante și vasodilatatoare.

Alte efecte terapeutice:

• reglează ritmul cardiac și contracțiile inimii

• stimulează circulația sangvină

• curăță vasele de sânge

• scade colesterolul de pe pereții arterelor

• reduce nivelul tensiunii arteriale

Specialiștii recomandă persoanelor cu boli cardiovasculare sau risc cardiovascular să consume zilnic usturoi crud, în cure de durată, în mod deosebit celor care au depășit vârsta de 50 de ani.

Cura cu usturoi trebuie completată de o dietă de tip lacto-vegetarian. Consumul de sucuri de legume este deosebit de benefic.

Se pot face cure pe termen lung cu sucuri din sfeclă roșie, morcov, păstârnac, pătrunjel sau roșii. Se consumă câte 50 ml de suc, în care se adaugă 1 linguriță de suc de usturoi, hrean și lămâie. Se beau câte 2-3 pahare de suc în fiecare zi.

Studiile științifice confirmă efectele benefice ale usturoiului în prevenirea și tratarea afecțiunilor de natură cardiovasculară.

Cercetătorii au demonstrat în studii clinice și experimentale că usturoiul ajută la scăderea presiunii arteriale, a colesterolului seric și a trigliceridelor, la prevenirea aterosclerozei și la inhibarea agregării plachetare.

Experimentele pe animale au arătat că administrarea intravenoasă a extractelor de usturoi produce scăderi în tensiunea sistolică și diastolică. Administrarea orală a acestora la animalele hipertensive a adus la normal nivelurile de tensiune arterială.

Studiile clinice pe oameni au arătat că usturoiul a redus tensiunea arterială la peste 80% din pacienții cu hipertensiune. Autorii au subliniat faptul că usturoiul nu produce efecte secundare și nici complicații severe.

Administrarea usturoiului la șobolani cu hipercolesterolemie indusă de o dietă bogată în colesterol a redus semnificativ colesterolul seric, trigliceridele și colesterolul LDL.

Majoritatea studiilor umane pe efectele hipolipidemice au arătat că preparatele cu usturoi reduc notabil colesterolul seric și trigliceridele.

O meta-analiză sugerează că usturoiul ar trebui considerat o opțiune de tratament cu un profil mult mai sigur decât medicamentele convenționale de scădere a colesterolului la persoanele cu colesterolul mărit.

Alte studii umane au confirmat faptul că usturoiul ajută și la prevenirea trombozei.

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More