Cum puteți curăța rosturile gresiei și faianței de mucegai și murdărie!

O metodă cum puteți curăța chitul dintre rosturile gresiei și faianței.

AVEȚI NEVOIE DE:
-1 pahar de apă fierbinte;

-2½ linguri de bicarbonat de sodiu,

loading...

-1 lingură de detergent.

PAȘI DE URMAT:
1.Adăugați bicarbonatul în apa fiebinte și amestecați până de dizolvă.

2.Apoi adăugați detergentul și mai amestecați o dată.

3.Luați o perie de dinți sau un burete, o înmuiați în soluția obținută, apoi spălați rosturile și prelucrați zonele cu mucegai.

Încercați și verificați, acest truc într-adevăr vă ajută să scăpați de mucegai pentru totdeauna! E simplu, nu-i așa?

Mult spor!

Cum puteți să albiți prosoapele fără clocotire și spălare: o metodă verificată!

Această metodă este foarte veche și, probabil, unii oameni o cunosc, dar noi oricum vrem să vă povestim despre albirea prosoapelor fără clocotire și spălare. Este foarte simplă și nu presupune o muncă laborioasă. În același timp, nu sunt necesare soluții speciale și costisitoare. Metoda respectivă este prezentă de mulți ani în gospodăriile noastre!

ALBIREA PROSOAPELOR FĂRĂ CLOCOTIRE ȘI SPĂLARE. DESCRIEREA PAS CU PAS:
1.Clocotiți apă în găleata, pe care o utilizați pentru clocotirea rufelor.

2.Când apa va da în clocot, adăugați 2 linguri de ulei de floarea-soarelui și amestecați foarte bine. Apoi adăugați ½ pahar de orice detergent și 2 linguri de înălbitor uscat, ieftin (sub formă de pulbere).

3.Scufundați prosoapele în apa abia clocotită (ele trebuie să fie uscate) și lăsați-le să se înmoaie până când apa se va răci complet.

4.Apoi clătiți-le și puneți-le la uscat. Gata!

Noi nu suntem chimiști și nu știm ce reacție chimică are loc în găleată. Dar prosoapele devin albe de fiecare dată! Întotdeauna!

Sperăm că sfaturile noastre vă vor ușura sarcinile casnice și gospodărești!

Spor la treabă!

Citeste in continuare despre..

Cum să iubești un copil: 10 principii ale celebrului educator Janusz Korczak

Janusz Korczak — pedagog polonez, scriitor, doctor și activist social care a refuzat să-și salveze viața de 3 ori.

Prima întâmplare a avut loc, când Janusz a refuzat să emigreze în Palestina, chiar înainte de ocuparea Poloniei. Pentru a nu lăsa casa de copii abandonată în ajunul evenimentelor teribile.

A doua oară — când a refuzat să fugă din ghettoul Varșoviei.

A treia oară s-a întâmplat când toți copiii de la orfelinat se aflau în tren, iar în unul din vagoane s-a apropiat un ofițer și l-a întrebat:

— Dumneavoastră ați scris „Regele Mateias Întâiul”? Am citit această carte în copilărie. O carte bună. Puteți fi liber.

— Dar, copiii?

— Copiii vor pleca. Dar dumneavoastră puteți părăsi vagonul.

— Vă înșelați. Nu pot. Nu toți oamenii sunt nemernici.

Nici unul din martorii acestei convorbiri nu a rămas în viață. Cum nu există nici martori ai faptului că Korczak în drum spre Treblinka povestea copiilor basme, pentru a-i distrage de la gândurile grele.

Aceste calități atât de caracteristice „bătrânului medic”, se potrivesc stilului său pedagogic și uman al vieții încât nu ai dubii. Janusz Korczak a refuzat să părăsească copiii săi în pragul camerei de gaz. A murit într-un lagăr de concentrare german, Treblinka, împreună cu elevii săi de la casa de copii, deși ar fi putut să se salveze.

După această poveste nu e nevoie de o altă informație despre Korczak. Mai jos sunt enumerate 10 principii prin care să îți educi copiii, recomandate de acest om genial:

1. Nu aștepta ca copilul tău să fie la fel ca tine sau cum îți dorești tu să fie. Ajută-l să devină el însuși, dar nu copia ta.

2. Nu cere de la copil să te răsplătească pentru tot ce ai făcut pentru el. I-ai dăruit viață, cum ar putea să te mulțumească? El va dărui viață altcuiva, iar aceasta este o lege ireversibilă de recunoștință.

3. Nu-ți arăta nemulțumirile în fața propriului copil, pentru a nu-ți mânca amarul la bătrânețe. Căci, ce semeni aceea culegi.

4. Nu-i aborda problemele cu superioritate. Viața e oferită fiecăruia după puteri și fii sigur, viața poate fi dificilă pentru el, nu mai puțin decât pentru tine, ba poate și mai mult, pentru că el nu are experiență.

5. Nu-l umili!

6. Nu uita, cele mai importante întâlniri sunt întâlnirile cu copiii noștri. Oferă-i atenția maximă — nu știi niciodată pe cine poți întâlni în propriul copil.

7. Nu te chinui, dacă nu poți face ceva pentru copilul tău, doar ține minte: pentru copil nu este făcut suficient, doar atunci când nu este făcut tot posibilul.

Citeste mai mult AICI

Cmentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptRead More