Cum să adormi în două minute: metoda folosită de soldații americani

Fiecare dintre noi are propriile probleme în viață. Lipsa de somn este una dintre ele, datorită stresului, lipsei unei rutine zilnice și a șocurilor emoționale pe care le experimentăm zilnic. Potrivit statisticilor, 70 de milioane de oameni din Statele Unite suferă de insomnie și alte tulburări de somn.

Iată cum poți să adormi în două minute folosind tehnica armatei americane:

Secretul pentru a te relaxa rapid a fost descris în cartea Relax and Win. Abia acum această metodă a început să fie cunoscută și dezbătută de oamenii obișnuiți.

Se spune că această tehnică a fost inventată pentru că americanii erau îngrijorați de performanța soldaților lor. Oboseala și lipsa de somn îi făceau pe soldați să facă greșeli care îi puteau costa viața. Metoda descrisă în carnet pentru 6 săptămâni de testare a demonstrat o eficiență de 96%.

Iată câțiva pași pe care trebuie să îi faceți înainte de a adormi.
Pasul 1:

Relaxați-vă toți mușchii feței, inclusiv limba, maxilarul și mușchii din jurul ochilor.

Apoi, relaxați complet mâina dreaptă și mâna stângă alternându-le.

Expirați și relaxați pieptul. Apoi relaxați-vă picioarele, pornind de la șolduri și terminând cu degetele de la picioare.
Pasul 4:

Pașii anteriori par simpli, acum vine partea dificilă: încercați să eliminați complet gândurile.

Petreceți 10 secunde, apoi imaginați-vă aceste imagini care vă vor ajuta să vă relaxați și să nu vă gândiți la nimic.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Imaginea 1 : Vă aflați într-o canoe care plutește pe un lac și nu există decât un cer limpede deasupra capului.

Imaginea 2 : Stați într-un hamac de catifea neagră într-o cameră neagră.
Repetați „Nu gândi, nu gândi, nu gândi” timp de 10 secunde.

Sistemul nervos central este primul lucru care suferă de lipsa de somn. Apoi , la aceasta se adaugă imunitatea slabă, problemele de memorie, tensiunea arterială ridicată, excesul de greutate și multe alte boli neplăcute. Deci, de ce nu încercați această metodă? Nu riscați nimic.

Creierul, care are rol de „baterie” a organismului, are nevoie de un somn adecvat pentru a putea functiona intr-un mod corect. Acest lucru include atat manifestarea emotiilor cat si reglarea temperaturilor corpului, batailor inimii, respiratiei, etc. Atunci cand somnul este inadecvat si calitatea sa este compromisa, organismul nu poate actiona la capacitate maxima si multe dintre sistemele sale sunt afectate in mod negativ.

Insomnia – o problema comuna in care cel afectat nu poate adormi, este un simptom, nu o boala, si poate fi legata de o diversitate de tulburari si conditii: depresia, anxietatea, stresul sau chiar hipoglicemia. Insomnia este un efect secundar, destul de des intalnit, ca urmare a consumului de medicamente (de exemplu, antidepresive, anxiolitice, etc.).

Privarea de somn poate duce la iritabilitate si lipsa de concentrare. Atentia si concentrarea fiind alterate, multe dintre activitatile zilnice pot fi afectate. Sofatul ar putea deveni riscant. Echipamentele utilizate in diverse situatii ar putea fi periculoase, atunci cand persoana care le manevreaza nu a dormit suficient. Din aceste motive, tulburarile de somn pot avea consecinte grave si devastatoare atat la domiciliu cat si la locul de munca.

In plus, lipsa de somn poate fi exacerbata in multe tulburari. De exemplu, un copil care sufera de ADHD (deficit de atentie si hiperactivitate) care nu s-a odihnit multe nopti va fi mult mai agitat si va avea un comportament hiperactiv, acesta fiind modul organismului de a reactiona in fata lipsei de somn. Simptomul este deseori intalnit la copiii care sufera de acest sindrom.

La unii oameni, problemele de somn ar putea sa dispara de la sine, in timp ce la altii s-ar putea amplifica si ar fi insotite si alte tulburari grave de somn (parasomniile, apneea de somn obstructiva, nacrolepsia, insomnia, paralizia de somn, sforait, tulburari afective sezoniere care nu sunt tratate).

COMENTARII