Advertisement

Advertisement

Cum sa calculezi corect ce pensie vei avea? Iata procedura integrala pe care trebuie sa o cunoasca toti

0
Mulțumim anticipat pentru Distribuire !

O data cu schimbarea ce a avut loc 3 ani in urma in Legea pensiilor, foarte multe persoane au ramas derutate in privinta modului corect de calculare a pensiilor. Iata cum se face! Formula de calculare a pensiilor cuprinde doi factori foarte importanti: (Vpp) valoarea punctului de pensie si (Pma) Punctajul mediu anual. Valoarea pensiei este egala cu valoarea ce reiese din inmultirea acestor doi factori.

Pentru a calcula Pma avem nevoie de valoarea punctajului lunar. Va prezentam un exemplu: O persoana care este asigurata a avut timp de luna august al anului 2004 un venit brut in valoare de 21.200.000 lei, iar castigul salarial mediu in luna respectiva a fost in valoare de 8.101.024 lei.

Punctajul lunar se poate afla din impartirea venitului brut al persoanei la castigul salarial mediu. Pentru calcularea Pma, vom aduna toate punctajele lunare din anul respectiv si aceasta suma o vom imparti la 12 luni ale anului.

Vpp este rezultat din Legea nr. 263/2010, iar in anul 2011 acesta a avut o valoare de 732.8 lei. Dar nu trebuie sa uitam si de faptul ca acesta este in crestere deoarece depinde de cresterea salariului mediu brut pe tara si de inflatia la acel moment.

RECOMANDAM SA CITESTI SI:
1 din 28

Pentru femei varsta de pensionare indicata prin lege este de 63 de ani, iar pentru barbati – 65 de ani. Acum trebuie sa stii cum sa-ti calculezi corect renta pe care o vei incasa atunci cand va trebuie sa te pensionezi!

Citeste in continuare si:

RECOMANDAT PENTRU TINE...
1 din 83
loading...

Bun venit !

Distribuiți ARTICOLUL pentru a ne susține munca !

Multumesc pentru DISTRIBUIRE !


Apreciază-ne munca printr-un simplu Like !